Ingezonden persbericht


(1 mei 2007 - Bericht van Clownlijk Loslopend Nederlands Leger)

P E R S B E R I C H T


1 Mei dag van de Clownsrevolutie

Amsterdam, 1 mei 2007 -
Vandaag, 1 mei, zullen de clowns van CloLoNeL de revolutie uitroepen! De dag van de arbeid zal niet langer de dag zijn van de communisten en socialisten, maar zal vanaf vandaag de dag worden van de clowns. Een dag waarin extra aandacht zal worden besteed aan het recht om te spelen, ongeacht iemands leeftijd. Deze clown-revolutie zal om 14.00u starten op het Leidse Plein in Amsterdam.

CloLoNeL, het Clownlijk Loslopend Nederlands Leger, roept mensen op hun waterballonnen en supersoakers mee te nemen voor de revolutionare strijd. Iedereen die spelen leuk vindt is welkom, dus ook mensen die geen clown zijn. CloLoNeL heeft als doel de wereld te veroveren met knuffels, spelen, grappen en grollen en alle machthebbers van hun sokkel af te lachen. Daarom zal de revolutie bestaan uit het recht voor iedereen om te mogen spelen, ongeacht iemands leeftijd. Hoe de strijd er precies uit gaat zien is nog een groot geheim. Het zou strategisch niet handig zijn dit vooraf al kenbaar te maken. Want daarmee wordt de kans te groot dat ordehandhavers al in hun regenpakken en/of zwembroeken klaar staan. Bovendien vinden de clowns het niet eerlijk als deze ordehandhavers hun mega-supersoaker gaan inzetten, omdat daar geen enkele waterballon tegen op kan.

CloLoNeL heeft er alle vertrouwen in dat de clown-revolutie een groot succes gaat worden. Tenslotte vind iedereen het leuk om te spelen en zal een clown variant van de
Internationale gezongen worden. Bovendien gaan er zeer hardnekkige geruchten dat het Water Bevrijdings Front gaat komen, die de clowneske kameraden gaan helpen in de vrolijke strijd.

-------

Noten voor de pers

Voor vragen over de revolutie kan gebeld worden met Elfie Tinkel: 06-23555247

Vanaf dinsdag 1 mei, 14.00u zal dit nummer niet meer bereikbaar zijn, omdat de clowns dan te druk zijn met de revolutie. Wel zal iemand anders telefonisch bereikbaar zijn onder nummer: 06-48654023

(einde persbericht)