Basisboek Bouwkundig tekenen herzien


01.05.2007 / 08:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Thiememeulenhoff

Thiememeulenhoff

Herziening leidt tot unieke uitgave bouwkundig tekenen met CAD

Bij veel opleidingen Bouwkunde is Bouwkundig tekenen basisbegrippen van ThiemeMeulenhoff al jarenlang het standaardwerk voor technisch tekenen. In samenwerking met EGM Architecten is nu de herziening van die uitgave verschenen. Omdat met de toevoeging van CAD-tekenen de inhoud helemaal aan de eisen van deze tijd is aangepast, is het ook tijd voor een nieuwe naam. Dit naslagwerk heet nu Basisboek Bouwkundig tekenen en is nu verkrijgbaar.

Technisch tekenen gebeurt niet meer aan de tekentafel met pen en potlood, maar op de computer met een CAD-programma. Tot nu toe bestond daarvoor geen volwaardig studieboek. Met het Basisboek Bouwkundig tekenen is er nu een praktisch handboek voor alle eerstejaars studenten hbo Bouwkunde en een geschikt naslagwerk voor mbo-leerlingen, die zich daarmee zelfstandig kunnen voorbereiden op een vervolgstudie.

Alles komt aan bod
De indeling van het Basisboek Bouwkundig tekenen is heel overzichtelijk en behandelt alle deeltrajecten van een bouwproces. Het begint met de algemene regels voor bouwkundig tekenen en laat zien aan welke eisen bouwtekeningen in verschillende fasen moeten doen. De volgende stap is het uitwerken van de tekening. Alles wordt nog eens verduidelijkt aan de hand van een voorbeeldproject dat rechtstreeks uit de praktijk komt. Een helder register tot besluit maakt het Basisboek Bouwkundig tekenen compleet.

CAD-tekenen integraal in de lesstof
Hoe begin je een tekening en wat zijn belangrijke keuzes vooraf? Bij tekenen met een CAD-programma moet je bijvoorbeeld weten welke instellingen er vooraf gedaan moeten worden en hoe je in lagen kunt werken. Voor uitleg van dit soort specifieke functies maakt het boek gebruik van AutoCad, omdat dit het meest gebruikte programma is. Het is geen probleem als u met een ander CAD-pakket werkt, want ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Van belang is vooral dat tekeningen uitgewisseld en bewerkt kunnen worden.

Alle basisbegrippen en -strategieën snel onder de knie
Het Basisboek Bouwkundig tekenen is het eerste handboek dat traditioneel én digitaal bouwkundig tekenen integreert. Van voorbereiding tot oplevering: alle processen die voor een technisch tekenaar van belang zijn komen aan bod. De uitgave is geschikt voor alle CAD-pakketten en opgedane kennis is direct toepasbaar in de praktijk.

Bibliografische gegevens
Basisboek Bouwkundig tekenen
ing. M.W.R. Salden, ing. E.J.L. Cornel
Herziene bewerking in samenwerking met EGM Architecten

95 blz.
Prijs 25,70 euro
ISBN 978 90 06 95004 5

Meer informatie
Voor meer informatie, beeldmateriaal of een recensie-exemplaar neemt u contact op met Lisette Niesink, marketingcoördinator
T (030) 239 21 94
E l.niesink@thiememeulenhoff.nl

Over ThiemeMeulenhoff
Onderwijs, dat is werken aan de ontwikkeling van mensen, werken aan de samenleving. ThiemeMeulenhoff ontwikkelt samen met auteurs uit de praktijk leermiddelen voor basisonderwijs tot volwasseneneducatie waarvan de kwaliteit verzekerd is: leer- en werkboeken, cd-roms, docentenhandleidingen, dvd's, luistermateriaal, internetsites.