Gemeente Lansingerland


Brandweer vraagt om alertheid
vlammen.jpg

De aanhoudende droogte brengt extra risico op brand met zich mee. Vanwege deze risicovolle situatie is het goed extra waakzaam te zijn bij het gebruik van vuur, bijvoorbeeld bij het barbecuen of het gebruik van vuurkorven.

Alertheid
In sommige gemeente is vanwege code droog het stoken van open vuren verboden. In gemeente Lansingerland is dit niet het geval. Wel willen brandweer en gemeente u vragenalert te blijven bij het barbecuen, het gebruik van vuurkorven en tuinfakkels in de eigen tuin of in bossen en andere brandgevoelige omgevingen.

Tips en maatregelen
Bij het stoken van vuurkorven moet u oppassen voor zogenaamd vliegvuur (bijvoorbeeld dwarrelende stukjes brandend papier). Verder adviseren wij u vuurkorven en barbecues niet pal onder bomen of nabij ander brandbaar materiaal te plaatsen. Ook is het verstandiger gas- of elektrische barbecues te gebruiken in plaats van houtskool. Gebruikt u toch briketten of houtskool dan is het veiliger de barbecue of vuurkorf op een stenen ondergrond of stalen plaat van voldoende omvang te plaatsen. Gebruik van kranten om een vuur aan te maken raden wij af. De kans op vliegvuur is hierbij erg groot.

Voor eventuele vragen kunt u altijd terecht bij een van de brandweerposten in Lansingerland.