Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 01-05-2007

Rijden onder invloed

's-Hertogenbosch - De politie heeft maandagmiddag een 36-jarige bromfietser uit Sint Michielsgestel aangehouden op de Bruistensingel te 's-Hertogenbosch voor rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens bleek dat de man nog een boete open had staan. Omdat hij deze niet kon betalen, is hij ingesloten.

Openbare dronkenschap

's-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 33-jarige man uit Rosmalen aangehouden op de Torenstraat voor openbare dronkenschap. De agenten wilden de dronken man in eerste instantie bekeuren voor wildplassen. Omdat hij zich niet kon legitimeren en hij weigerde om zijn naam op te geven, is hij aangehouden. De dronken man probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken, maar werd door de agenten overmeesterd en naar het politiebureau vervoerd. Daar is de verdachte ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 21-jarige automobilist (beginnend bestuurder) uit 's-Hertogenbosch aangehouden op de Brussellaan voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor bedreiging

Rosmalen - De politie heeft maandagmiddag een 23-jarige man uit Haaren aangehouden op de Jan Heijmanslaan te Rosmalen. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch te hebben bedreigd. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte heeft zichzelf bij de politie gemeld en is vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling

's-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 39-jarige Bosschenaar bij zijn woning aangehouden voor mishandeling van een 50-jarige buurtgenoot. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor verwondingen in zijn gezicht en aan zijn arm, waarna hij aangifte deed bij de politie. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.


-----

Rosmalen De politie heeft in de nacht van maandagavond een 34-jarige man uit Rosmalen aangehouden op de Pastoor van Thiellaan. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een 47-jarige man uit 's-Hertogenbosch. De twee kennen elkaar en hadden onenigheid gekregen wat uitmondde in een vechtpartij waarbij de verdachte het slachtoffer geslagen en bedreigd zou hebben. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse en heeft de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.


-----

Oss De politie heeft maandagavond een 22-jarige man uit Druten aangehouden op de Hooghuisstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 28-jarige Ossenaar. De mishandeling vond plaats op de Eikenboomgaard. Naar aanleiding van het opgegeven signalement is de verdachte aangehouden door een beveiligingsmedewerker, waarna hij werd overgedragen aan de politie.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagmorgen een 38-jarige Bosschenaar aangehouden op de Barbaraplaats. Daar zou de verdachte een woningruit vernield hebben en een 31-jarige vrouw bedreigd hebben. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam, probeerde de verdachte weg te vluchten via de tuin. De agenten hebben hem daar aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder waarvoor de verdachte inverzekeringgesteld is.

Man aangehouden voor veroorzaken verkeersongeval

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmorgen een 35-jarige Bosschenaar aangehouden die ervan verdacht wordt op de Vughterweg opzettelijk een verkeersongeval te hebben veroorzaakt. De verdachte had ter hoogte van de voormalige marechausseekazerne een 47-jarige bestuurder van een busje afgesneden nadat beide bestuurders onenigheid hadden gekregen op de kruising Vughterweg met de Reutsedijk. Door deze gevaarlijke verkeersmanoeuvre ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. Niemand raakte gewond. Tevens zou de verdachte de bestuurder van het busje met woorden bedreigd hebben. De politie kwam ter plaatse en heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 39-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 41-jarige vrouw werd ook aangehouden voor vernieling. De gealarmeerde politie trof de vrouw buiten bij de woning aan. Ze wilde haar spullen pakken, maar mocht van haar man niet naar binnen. Ze vertelde dat ze de ramen van de woning vernield had. Haar man kwam naar buiten en sloeg de vrouw in het bijzijn van de agenten in het gezicht. Beiden zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.


-----

Drunen De politie heeft maandagavond een 34-jarige man uit Drunen in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 30-jarige echtgenote. De vrouw werd ook aangehouden. Zij had haar man bedreigd, maar mocht na te zijn verhoord weer naar huis. Haar echtgenoot is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.


-----

's-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 24-jarige man uit Rosmalen in de Bossche woning van zijn 40-jarige ex-vriendin aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. In het belang hiervan is de verdachte inverzekeringgesteld.

Man rijdt door na aanrijding

Vlijmen - De politie heeft maandagavond een 51-jarige man uit Vlijmen in zijn woning aangehouden op verdenking van een doorrijding na een aanrijding. De verdachte had op de Leeghwaterlaan in 's-Hertogenbosch een de spiegel van een geparkeerd staande auto afgereden, waarna hij ervandoor ging zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Een 37-jarige Bosschenaar deed hiervan aangifte bij de politie. De politie trof de verdachte thuis aan. Hij bleek danig onder invloed van alcohol te verkeren. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.

Automobiliste lichtgewond na botsing met trein

Boxtel Een 40-jarige vrouw uit Boxtel is maandagavond lichtgewond geraakt nadat de neus van haar auto in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde omstreeks 19.35 uur bij de bewaakte spoorwegovergang op de Esschebaan/Leenhoflaan. Vermoedelijk werd de vrouw verblind door de zon waardoor ze niet zag dat de spoorbomen gesloten waren. Zij kwam met de neus van haar auto onder de spoorbomen door en botste tegen de naderende trein uit 's-Hertogenbosch. De vrouw raakte hierbij lichtgewond. Na onderzocht te zijn in het ziekenhuis mocht zij weer naar huis.

Man aangehouden voor brandstichting

Berlicum De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 45-jarige man uit Berlicum aangehouden op het Mercuriusplein op verdenking van brandstichting in een woning aan de Misse. De bewoners waren ten tijde van de brand niet thuis. Niemand raakte gewond.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie verricht verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. De aangehouden verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man op gestolen minishovel aangehouden

Heeswijk Dinther De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige Udenaar aangehouden op de Heikantsedijk in Heeswijk Dinther. De politie zag de man daar op een minishovel rijden die mogelijk afkomstig is van diefstal. De politie heeft de Udenaar aangehouden voor diefstal/heling van de minishovel. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder waarvoor de verdachte inverzekeringgesteld is.

Rijden zonder rijbewijs

Malden - De politie heeft maandagmiddag een 24-jarige automobilist uit Heijen aangehouden op de Rijksweg te Malden. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met letsel Auto tegen boom

Cuijk Twee mannen uit Cuijk (33 jarige bestuurder en 37 jarige inzittende) zijn in de nacht van maandag op dinsdag ernstig gewond geraakt toen hun auto tegen een boom botste op de Heerstraat in Cuijk/Sint Agatha. De 33-jarige man reed vanuit Cuijk de Heerstraat op richting Oeffelt en raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto botste tegen een boom en sloeg daarna over de kop. De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Er kwamen twee ambulances ter plaatse en de traumaheli. De bestuurder en inzittende zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De gezondheidstoestand van de bestuurder is kritiek. De politie verricht verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.