Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 1 mei 2007

Man aangehouden na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond rond 21.45 uur een 42-jarige man uit Roosendaal in zijn woning aangehouden nadat hij zijn 42-jarige vriendin zou hebben bedreigd met een hamer. Ook zou hij haar met een vuist in het gezicht hebben geslagen. De verdachte zou onder invloed zijn geweest van alcohol en ruzie hebben gekregen met zijn vriendin over een lek kinderbadje. Toen de vrouw na de ruzie en de bedreiging samen met haar kinderen wilde vertrekken en bij een bekende in de auto stapte, trok de verdachte het portier open en stompte haar in het gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld. Slachtofferhulp is in kennis gesteld.

Groep mishandelt bezoeker Koninginnedagfeest

HOEVEN: De politie kreeg rond 00.40 uur de melding dat een grote groep jongeren iemand in elkaar zouden slaan op een voetbalveld bij t Groot Stuk. Toen de politie ter plaatse kwam bleek er een 18-jarige jongeman uit Oudenbosch in de bosjes te liggen. Hij was behoorlijk toegetakeld en is voor doktersbehandeling naar het ziekenhuis gebracht. De aanwezige jongeren wilden niet veel kwijt over wat er gebeurd was. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij zou bij een feest bij de voetbalvereniging een groepje jongens hebben aangesproken, deze zouden hem later in elkaar hebben geslagen en geschopt. De politie onderzoekt de openlijke geweldpleging.

Oplichter actief in Oud Gastel

OUD GASTEL: Een 62-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van oplichting. Een man kwam bij haar aan de deur met een verhaal waarbij hij haar 20 euro wist afhandig te maken met de belofte dat zij het geld terug zou krijgen. De vrouw zou op een bepaald adres haar geld kunnen komen ophalen. Toen de vrouw dat wilde doen bleek de man niet aanwezig te zijn. Vermoedelijk heeft de man meer mensen uit zijn omgeving opgelicht. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt jongeren aan na overlast

BERGEN OP ZOOM: Na diverse meldingen over jongeren die op het Kruidplein en de Gagelboslaan overlast zouden veroorzaken door te voetballen in de buurt van autos heeft de politie ter plaatse polshoogte genomen. Drie jongens renden weg toen zij de politie zagen aankomen. De politie is er op de fiets achteraan gegaan en heeft twee 17-jarige jongens staande gehouden en om hun identiteitsbewijs gevraagd. Toen zij dit niet konden laten zien zijn ze mee naar het bureau genomen en later aan hun ouders overgedragen.

Auteur: Manfredi Mauro