Politie Groningen

Vermoedelijk brandstichting sporthal Lewenborg

Groningen, 01-05-2007 o De brand die zondagavond de sporthal in de wijk Lewenborg grotendeels in de as legde is vermoedelijk aangestoken. Die voorlopige conclusie kan worden getrokken uit het onderzoek van de technische recherche.

Uit dat onderzoek kwamen geen technische oorzaken, zoals kortsluiting, naar voren. Het vuur is waarschijnlijk op het platte dak bij de hal begonnen. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets weten over een groepje jongeren dat kort voor het uitbreken van de brand bij de sporthal is gezien. Meldingen daarover kunnen eventueel ook anoniem worden afgelegd. Het is niet zeker of de jongeren direct iets met de brand te maken hebben. Om die reden vraagt de politie dan ook of ook zij contact willen opnemen. Regiopolitie Groningen is te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844.

De politie heeft een team van vijf medewerkers samengesteld dat de brand onderzoekt. De brand richtte niet alleen grote schade aan, maar heeft ook diverse sportverenigingen en andere organisaties zwaar getroffen.