Datum: 1 mei 2007

Leiden Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft dinsdag 1 mei even voor 04.00 uur twee Leidenaren van 25 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31 jarige plaatsgenoot. Volgens getuigen zochten de twee kennelijk ruzie en werd het slachtoffer zonder aanleiding meerdere keren in zijn gezicht geslagen. De mishandeling vond plaats op de Hooigracht waar de verdachten werden aangehouden. De verdachten worden vrijdag 4 mei voorgeleid bij justitie.

Nieuwe Wetering Diefstal koper van bliksemafleiders Bij een bedrijf aan de Bovenweg is het koper van een aantal bliksemafleiders gestolen. De diefstal werd dinsdag 1 mei ontdekt en moet tussen vrijdagmiddag 27 april en dinsdagmorgen zijn gepleegd. Eerst heeft men een gat in het hekwerk van het terrein geknipt om binnen te komen, vervolgens werd het koper gestolen.

Waddinxveen Verdachten van beroving aangehouden De politie heeft dinsdag 1 mei om 12.45 uur een 30 jarige Boskoper aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving eerder die dag. Om 12.00 uur werd een beroving op het Koningin Wilhelminaplein gemeld. Een 82 jarige vrouw uit Waddinxveen was bij de Albert Heijn beroofd van haar handtas en was daardoor ten val gekomen. De vrouw was onwel geworden en klaagde over pijn aan het lichaam waarna ze werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. In het ziekenhuis werd een gebroken heup en een gebroken schouder geconstateerd. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de dader. In het Gouwe Bos werd de verdachte aangetroffen en aangehouden op basis van het opgegeven signalement. Op aangeven van de verdachte werd op twee verschillende locaties een portemonnee en autopapieren en de tas van de vrouw teruggevonden. Ook het geld dat inmiddels uit de portemonnee was gehaald heeft de verdachte teruggegeven. De verdachte had tijdens zijn vlucht de goederen op de locaties achtergelaten
---

Waddinxveen Inbraak in woning In de avond van zaterdag 28 of de nacht van zondag 29 april is ingebroken in een woning aan de Heuvelhof. Men heeft een schuifpui opengebroken om binnen te komen. De woning werd doorzocht waarna er onder andere een televisie, een camera en DVD's werden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden, via telefoonnummer 0900 - 8844.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf In het weekend van zaterdag 28 april is ingebroken in een bedrijf aan de Transportweg. Men heeft enkele ramen van het kantoorpand ingeslagen om binnen te komen. Vervolgens werden er computers met beeldschermen weggenomen.

Reeuwijk Inbraak in bedrijf In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 april is ingebroken in een winkel aan de Miereakker. Een getuige die wakker was geworden van lawaai nam poolshoogte en zag twee personen in de winkel staan. Korte tijd later renden de personen weg in de richting van supermarkt C1000 om vervolgens in een auto te stappen. Bij de winkel bleek het slot geforceerd te zijn en was er geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Berkenwoude Aanhouding na vernieling De politie heeft zaterdagnacht, 28 april, een 20 jarige man uit Berkenwoude aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De politie kreeg meldingen van overlast van jongeren op de Kerkweg. Een van de jongeren, de verdachte, zou aan de touwen van een erepoort van de Oranjevereniging hebben gehangen waarna deze instortte en op een auto viel. De verdachte is dinsdag 1 mei voorgeleid bij justitie.

--- einde berichten ---
---
Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --