Gemeente Wassenaar

Europaschool verkocht aan BAM Woningbouw B.V.

Het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar heeft besloten de Europaschool aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 147 te verkopen aan BAM Woningbouw B.V.

De school is verkocht bij openbare inschrijving. Het college heeft potentiële kopers eerst geselecteerd op basis van een aantal kwalitatieve criteria. Indien een partij aan deze criteria voldeed, mocht het op 27 februari jl. een plan met een bieding indienen. Het plan dient te voldoen aan de door de gemeente vastgestelde ruimtelijke uitgangspunten. Belangrijke uitgangspunten zijn dat binnen het bestaande gebouw minimaal 12 appartementen moeten worden gerealiseerd voor ouderen en jongeren en dat aan de gevel zo min mogelijk gewijzigd wordt.

De plannen zijn eerst beoordeeld op een aantal randvoorwaarden. Indien een plan aan al deze voorwaarden voldeed, is het vervolgens op een aantal punten kwalitatief getoetst door de Commissie Welstand en Cultureel Erfgoed. Bij deze toetsing diende een plan minimaal gemiddeld een 7 te scoren, anders werd het uitgesloten van verdere deelname. Het plan van de BAM is het enige plan dat deze score (ruimschoots) haalde. Het bijbehorende bod bedraagt 803.000,00. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl