Nieuw-Vlaamse Alliantie


Met N-VA naar Das Leben der Anderen (01/05/07)

Vorig jaar nodigde huisvrouw Margaretha Guidone politici uit op een gratis voorstelling van de klimaatfilm An Unconvenient Truth. Daarmee slaagde ze er in bij te dragen tot het bewustzijn van de opwarming van de aard.

Vandaag, 1 mei, nodigde Kathelijne Toen samen met Bart De Wever iedereen uit voor een andere gratis filmvoorstelling. Kathelijne Toen is een werkende huisvrouw uit Hoboken, een Antwerpse deelgemeente waar extreme partijen van links en rechts samen een meerderheid van de stemmen haalden bij de verkiezingen voor de districtsraad. Kathelijne is ook raadslid voor de N-VA en merkte hoezeer de gevoeligheid voor het extremisme van links en rechts verschillen. Waar iedereen categoriek weigert om samen te werken met extreem rechts, werd er geen probleem gemaakt van het samenwerken met extreem links.

Nadat het de Hobokense sp.a door de principiële houding van de N-VA niet lukte om de PVDA mee in het college op te nemen, werden de raadsleden van deze extreem-linkse partij onlangs opgenomen in de sp.a-fractie.

Daarom vond Kathelijne Toen het raadzaam om samen met haar partij actie te ondernemen om het bewustzijn van de gevaren van politiek extremisme te verhogen. Voor de N-VA is immers ook links extremisme niet goed te praten. Naar aanleiding van 1 mei nodigde ze uit voor een gratis voorstelling van Das Leben der Anderen, een film die zich afspeelt in de voormalige DDR en die op een briljante manier toont hoe het leven is onder een totalitair links regime.

Het initiatief kon op heel wat bijval rekenen. De zaal liep dan ook snel vol. Alleen vooraan bleven een paar plaatsen opvallend leeg. Het waren de voorbehouden plaatsen voor de socialistische kopstukken die persoonlijk waren uitgenodigd. Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen, Johan Vande Lanotte, partijvoorzitter en Johan Felix, districtsvoorzitter, stuurden echter hun kat.

Auteur:
Bart De Wever, voorzitter N-VA
Kathelijne Toen, huisvrouw en districtsraadslid Hoboken

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be