Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 1 mei

BREDA, 1 mei 2007

Inwoner Etten-Leur in het gezicht geschoten

ETTEN-LEUR: Een 46-jarige inwoner van Etten-Leur is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een schietincident in zijn woonplaats. De politie kreeg rond 09.00 uur een melding van onenigheid in een woning aan de Kasteellaan. Terwijl agenten onderweg waren, kwam er een nieuwe melding binnen waarin gesteld werd dat iemand beschoten was. Ter plaatse troffen agenten de 46-jarige bewoner aan die met een vuurwapen in het gezicht geschoten bleek te zijn. Gealarmeerd ambulancepersoneel heeft zich over hem ontfermd. Hoewel de man goed aanspreekbaar was en zelf in de ambulance kon stappen, is hij met spoed overgebracht naar het Amphia Molengracht. Zijn toestand is niet levensbedreigend. Het slachtoffer heeft de politie verteld wie op hem geschoten heeft en een goed signalement van de schutter gegeven. Het betreft een kennis van de man die hij tijdelijk onderdak had verschaft. De politie is nu op zoek naar de schutter. De aanleiding tot het schietincident is onbekend. De politie heeft de directe omgeving van de woning afgezet voor sporenonderzoek; ook is een buurtonderzoek opgestart.

Fietsendief aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 00:45 uur een 40-jarige Bredanaar aangehouden in de Slingerweg wegens diefstal van een fiets. De politie kreeg even daarvoor een melding van iemand wiens fiets maandag gestolen was op het stationsplein. Vlak nadat de persoon dit ontdekte, werd hem door de latere verdachte een fiets aangeboden. Dat bleek zijn fiets te zijn, die dus gestolen was. Hierop belde de gedupeerde de politie, want de dieven wilden de fiets niet teruggeven, wel verkopen. Toen de politie kwam was de verdachte reeds op de fiets gevlogen. In de omgeving keken agenten uit naar een dief en fiets en kwamen die tegen op de Slingerweg. De gedupeerde was ondertussen naar het bureau gegaan om aangifte te doen. Toen hij daarmee klaar was, kwamen agenten met zijn fiets het bureau binnen. De Bredanaar werd na verhoor in de loop van de dinsdag in op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhoudingen na mishandelingen

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 23:00 uur in de Vismarktstraat een 19-jarige Bredanaar aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde nadat de man, schijnbaar zonder enige aanleiding, een 22-jarige Bredanaar in het voorbij gaan meerdere keren begon te slaan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en in de loop van de dinsdag vrijgelaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Een 44-jarige Bredanaar familielid was het niet eens met deze aanhouding en belette het overbrengen van de 22-jarige naar het bureau. Agenten waarschuwden hierop de 44-jarige man meerdere malen te vertrekken, maar deze bleef staan en gedroeg zich provocerend. Ook hij is na verhoor in de loop van de dinsdag op vrije voeten gesteld.

Inbreker aangehouden dankzij oplettende getuige

BREDA: De politie heeft, dankzij een zeer oplettende getuige, maandagavond rond 19:45 uur in de Plataanstraat een 32-jarige inbrekende Bredase veelpleger aangehouden. De getuige belde de politie om 19:35 uur dat er op dat moment ingebroken werd in een schuur van een woning in de Sluissingel. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze, wederom op aanwijzen van de getuige, de inbreker net wegrijden in een auto. Het lukte de politie om de man even later in de Plataanstraat aan te houden. Hij bleek verschillende gestolen goederen bij zich in de auto te hebben die, naar later bleek, uit de betreffende woning kwamen. Ook trof de politie in het voertuig inbrekersgerei. Bij de ingebroken woning bleken de deuren geforceerd te zijn, was de woning overhoop gehaald en stond er een televisie in de brandgang klaar om meegenomen te worden. De inbreker bleek een veelpleger te zijn in conform het veelplegersprotocol in verzekering gesteld. De getuige heeft van de politie een bloemetje gekregen.

Vernieler aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 19:30 uur op de Nieuwe Haagdijk een 24-jarige man uit Hank aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder andere diverse ruiten te hebben vernield van een gebouw aan de Tramsingel. Het betreft een appartementencomplex en een van de appartementen, waar de man zou wonen, zou van binnen ook door hem vernield zijn. Hij werd overgebracht naar het bureau en in de loop van de dinsdag na verhoor vrijgelaten. De man verklaarde met een vriend zes flessen wijn te hebben gedronken. Van alle vernielingen kon hij zich niks meer herinneren. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens beledigen agenten

ETTEN-LEUR: Een 38-jarige Roosendaler is maandag rond 13:15 uur aangehouden voor het politiebureau omdat hij agenten beledigde. Twee agenten kwamen net terug van hun dienst in Woudrichem, toen zij voor het bureau de man uit zijn personenauto zagen stappen en hen meerdere keren uitschold. Dit vonden de agenten te ver gaan en zij hielden de man aan. In het bureau bleek dat hij ook het baliepersoneel beledigd had. De man verklaarde boos te zijn omdat hij een bekeuring had gekregen wegens fout parkeren. Na verhoor kon hij weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Erg rustige 1 mei-viering in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU: De viering van 1 mei in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog is erg rustig verlopen. Zover de politie bekend zijn er in de nacht van maandag op dinsdag geen vernielingen aangericht. De politie verrichte één aanhouding, een man werd aangehouden wegens wildplassen.

De Nederlandse en Belgische politie waren met circa twintig agenten op de been om toezicht te houden op de 1 mei-viering, ook wel bekend als maaien. Traditioneel nemen jongeren in de nacht na Koninginnedag allerlei goederen mee die vervolgens op het dorpsplein worden uitgestald. Vorig jaar liep de viering uit de hand toen diverse vernielingen aan onder andere autos werden aangericht. Vandaar dat politie en gemeente besloten tot scherper toezicht. Agenten kregen veel positieve reacties van bewoners en ondernemers die gelukkig waren met de inzet. Het was ook voor het eerst dat Nederlandse en Belgische agenten op deze schaal samenwerkten in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog.

Auteur: Andre van den Hul