Direct Wonen


Persbericht 1 mei 2007

Succesvolle beursgang Direct Wonen op Londense AIM

Direct Wonen, bemiddelaar in particuliere huurwoningen en actief in woongerelateerde financiële diensten en verkoop van nieuwbouwprojecten, maakt bekend dat haar aandelen vandaag zijn toegelaten tot de handel aan de Alternative Investments Market (AIM) van de London Stock Exchange. Met een uitgifteprijs van 137 pence per aandeel, is de huidige marktwaarde van Direct Wonen ongeveer £ 215 (317) miljoen. Door de uitgifte van 32.275.684 nieuwe gewone aandelen heeft het bedrijf ongeveer £ 40 (60) miljoen (na kosten) opgehaald. Daarbovenop heeft Weswa B.V, 12.413.725 aandelen Direct Wonen geplaatst tegen dezelfde koers. Weswa blijft met 70% van het uitstaande aandelenkapitaal meerderheidsaandeelhouder in Direct Wonen.

Direct Wonen heeft drie - complementaire - kernactiviteiten:
-woningverhuurbemiddeling

-verkoop van nieuwbouwprojecten

-bemiddeling in financiële diensten

Alle drie deze activiteiten maken gebruik van Direct Wonen's online database met huurders (waaronder toekomstige kopers), verhuurders en vastgoedontwikkelaars. In 2006 had Direct Wonen's website www.directwonen.nl ongeveer 700.000 geregistreerde gebruikers en ongeveer 2,4 miljoen unieke bezoekers. Daarnaast heeft Direct Wonen een netwerk van 23 regionale kantoren.

Direct Wonen werd in 1990 opgericht door Richard Westerhuis (Chief Strategy Officer) en Yvonne Swaans (Chief Executive Officer) als "De Kamer Balie", een kamerverhuurbedrijf in Eindhoven. In 1993 veranderde het bedrijf haar naam in Direct Wonen. Naast de twee oprichters bestaat de raad van bestuur uit Ihab El-Sayed (CFO) and Helga Bouwman (COO) en twee non-executive directors.

Het bedrijf is van plan de opbrengsten van de aandelenplaatsing aan te wenden voor onder andere versterking van de balans, de strategische ontwikkeling in nieuwe markten zoals verkoop van nieuwbouwprojecten en financiële diensten en de verdere groei en expansie in Europa.

Collins Stewart Europe Limited treedt op als "Nominated Adviser and Broker to the Company". De fondscode van het aandeel Direct Wonen op de AIM is DIWO.

In reactie op de succesvolle aandelenplaatsing en eerste dag van notering zei CEO Yvonne Swaans: "Deze beursgang op de Alternative Investments Market van de London Stock Exchange is een erg belangrijke stap in de ontwikkeling van Direct Wonen. Dankzij deze beursgang kunnen we toekomstige groei financieren en tegelijkertijd onze bekendheid in de financiële wereld vergroten. Deze beursintroductie onderstreept onze nationale en internationale ambities op het gebied van het bemiddelen in woningvastgoed en aanvullende financiële diensten."




Noot voor de redactie,