Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (01/05)

OOSTERHOUT NB, 1 mei 2007

Agenten betrappen inbreker op heterdaad

OOSTERHOUT: Agenten van de Oosterhoutse politie reageerden in de nacht van maandag 3 april op dinsdag 1 mei op een inbraakmelding in een Oosterhoutse school. Rond 01.41 uur trad het inbraakalarm van een basisschool aan het Slotjesveld in werking. De agenten waren in 4 minuten ter plaatse en constateerden dat er twee ruiten vernield waren. Plotseling hoorden zij geritsel vanuit de struiken. In de bosjes troffen ze een man aan die handschoenen droeg en een betonschaar bij zich had. De man werd meteen aangehouden op verdenking van de inbraak. De 23-jarige Oosterhouter is ingesloten in het politiebureau. Tijdens het verhoor legde hij een bekentenis af. Hij was tot zijn daad gekomen onder invloed van de nodige alcohol. Er is overigens niets uit de school gestolen, zo bleek na onderzoek. Het is dus bij een inbraakpoging gebleven. De verdachte kreeg proces-verbaal.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond 30 april rond 19.00 uur een
36-jarige man aangehouden nadat hij geweld had gepleegd tegen een familielid. Het 21-jarige slachtoffer is een neef van de verdachte. Hij was op bezoek bij zijn oom toen er een woordenwisseling ontstond tussen zijn oom en tante. Toen de oom een stuk hout ter hand nam, wilde het slachtoffer tussenbeide komen. Hij kreeg een duw, waarbij hij door een ruit viel en twee snijdwonden opliep. Het voorval vond plaats in het bijzijn van twee kleine kinderen (3 en 5 jaar). Na het incident had de moeder zich met haar kinderen op het balkon verschanst, in afwachting van de politie. De verdachte werd meteen door de agenten aangehouden en is later in het politiebureau in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Zweedse brommobiel op autosnelweg A-27

RAAMSDONKSVEER: De Officier van Dienst van het politiedistrict Oosterhout kwam maandagavond 30 april om 20.00 uur een brommobiel tegen op de autosnelweg A-27. Het wagentje reed met een slakkengangetje over de vluchtstrook richting Oosterhout. De hevig geschrokken invalide bestuurder verklaarde in gebrekkig Engels dat hij wist dat hij fout was. Hij was samen met zijn vrouw op vakantie en onderweg naar Antwerpen. Daarbij was het Zweedse echtpaar per ongeluk op de autosnelweg terecht gekomen. Onder
politiebegeleiding ging de rit verder. De toeristen werden veilig de autosnelweg afgeleid en kregen een nieuwe route naar Antwerpen aangegeven via Oosterhout, Dorst. Het stel trok vervolgens opgelucht en blij weer verder zuidwaarts.

Man met staaf aangehouden

RIJEN: Een 42-jarige man uit Rijen is door de politie gearresteerd. Dat gebeurde op maandagavond 30 april om 19.00 uur bij de feesttent aan het Burgemeester Sweensplein in Rijen. De man werd daar aangetroffen met een ijzeren staaf in zijn handen. Om wanordelijkheden te voorkomen, sommeerde de aanwezige agenten hem om de staaf neer te leggen. De man weigerde dat meerdere keren. Met assistentie van het aanwezige beveiligingspersoneel kon de politie de man aanhouden en de ijzeren staaf in beslag nemen.
Omdat de verdachte werkt bij het Ministerie van Defensie, is hij voor nader onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Drie jongeren opgepakt na bedreiging begeleiders

GEERTRUIDENBERG: De hulp van de politie werd ingeroepen door personeel van een begeleide woonomgeving in Geertruidenberg. In de het appartementengebouw worden jongeren opgevangen en begeleid om zelfstandig te worden. Maandagmiddag 30 april liep het om 16.50 uur uit de hand na een conflict over vernielingen die in het gebouw waren aangericht. Ook was er sprake van geluidsoverlast. De ruzie liep zo hoog op dat drie jongeren de aanwezige begeleiders te lijf wilden gaan, waarbij de nodige bedreigingen werden geuit. Bovendien was het gedrag van het trio ook bedreigend voor de andere bewoners. De politie arresteerde het drietal (21, 19 en 20 jaar oud) en stelde ze, in overleg met de Officier van Justitie in verzekering. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Politie sluit weg af na waterleidingbreuk

OOSTERHOUT: Op dinsdagmorgen 1 mei brak een hoofdwaterleiding op de kruising van de Koopvaardijweg en de Industrieweg in Oosterhout. Dat leidde tot een grote fontein en een krater van circa 5 meter bij 5 meter. Een bedrijf aan de Koopvaardijweg leed veel schade door het wegstromende water. De politie sloot de omliggende wegen af en de brandweer was met drie voertuigen aanwezig om het vele water weg te pompen. Omstreeks 08.40 uur slaagden medewerkers van Brabant Water erin om de hoofdleiding af te sluiten. Dit had tot direct gevolg dat de bedrijven op industrieterrein Weststad zonder water kwamen te zitten. Het is voor de politie onbekend tot hoe lang deze overlast geduurd heeft. Nadat hij water gezakt was, gaf de politie de wegen weer vrij.

Dronken en zonder rijbewijs in een gestolen auto

WASPIK: Een 30-jarige Tilburger maakte het maandagavond 30 april wel heel erg bont. Agenten controleerden de man op de parkeerplaats t Vaerland, gelegen langs de A-59. De adem van de man rook naar alcohol, wat reden was voor een nadere controle. Hij bleek in een gestolen auto te rijden en gaf in eerste instantie een valse naam op. Toen zijn echte identiteit bekend werd, bleek ook dat deze veelpleger niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De gestolen auto werd in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat er vermoedelijk ook drugs in het spel waren, mocht de man geen ademanalyse ondergaan, maar werd overgegaan tot een bloedproef. Dat is gedaan door een GGD-arts. Het bloedmonster wordt momenteel in het laboratorium van het Nederlands Forensische Instituut onderzocht op aanwezige sporen van alcohol en/of verdovende middelen.

De gestolen auto (blauwe Peugeot 206) was enkele uren tevoren vanuit de Veliusstraat in Tilburg gestolen.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer
veelpleger valt. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen en heeft daarvoor afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie Breda en de penitentiaire inrichtingen de organisaties. Het doel is de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer