Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse jeugdtalenten trainen in Düsseldorf


01-05-2007

Van 20 t/m 24 juni gaan de tafeltennistalenten Koen Hageraats en Britt Eerland in het Duitse Tischtenniszentrum te Düsseldorf trainen met de nationale jeugdcoach van Duitsland. Het trainingscentrum van Düsseldorf is absolute top en neemt een bijzondere plaats in in de wereld. Beide Nederlandse spelers hebben het afgelopen jaar topprestaties geleverd op Europese toernooien.

Talentontwikkelingsbeleid NOC*NSF en Sportfonds Leo van der Kar

Nederland structureel bij de top 10 van de wereld is de ambitie van de Nederlandse sport. Een nationaal talentontwikkelingsprogramma is daarvoor één van de belangrijkste investeringen.

NOC*NSF vindt dat er concrete faciliteiten en voorzieningen moeten komen, waardoor talentvolle sporters de vele vereiste trainingsuren kunnen maken, professionele coaching en begeleiding voldoende aanwezig zijn en school en studie op de specifieke situatie aansluiten.

Talentontwikkeling is een programma met alle activiteiten dat de opleiding van talenten tot het vak van topsporter vormt. Deze opleiding duurt in de regel 5 tot 8 jaar. Het programma wordt uitgevoerd naar normen van de sportbond en het voldoet aan de internationale norm met een reëel uitzicht op de internationale top.

Één van die activiteiten binnen het talentontwikkelingsprogramma is deelname aan een Leo van der Kar stage. Doelstelling van het Sportfonds Leo van der Kar is talentvolle sporters te laten trainen in hun eigen tak van sport, onder leiding van een gerenommeerde, buitenlandse coach. Daarnaast komen ook een aantal andere aspecten van topsport aan de orde, zoals mentale training en life coaching, media training en voeding. Nederlandse trainers/coaches van de deelnemende takken van sport kunnen natuurlijk ook het nodige opsteken van de aanwezigheid van de buitenlandse coach, daarom is er in het programma ruimte opgenomen voor kennisuitwisseling op dit gebied.