B&A-columnprijs voor student Bestuurskunde


01.05.2007 / 14:54 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: B

B

Rol overheid in de 21 eeuw: 'Kan het wel samen?'

Op woensdag 25 april 2007 reikte directeur Oscar Papa de jaarlijkse B&A-columnprijs uit. Tijdens het Landelijke Congres Bestuurskunde in Nijmegen ontving Maarten Sinnema, student bestuurskunde aan de Universiteit Twente.voor zijn column 'Kan het wel samen?' een symbolische cheque, verbonden aan deze prijs.

De jury, bestaande uit R. Jaspers (journalist de Gelderlander), C.J. Lako (docent bestuurskunde Radboud Universiteit Nijmegen) en O. Papa, prees Sinnema om de uitwerking van het actuele vraagstuk van de verhouding tussen burger en bestuur en politiek. De opdracht was: 'Hoe zou de overheid er in de 21e eeuw uit moeten komen te zien? En waarom?'
Maarten Sinnema stelt dat de overheid te veel vraagt van de burger en ook zelf te rade moet gaan wat zij zelf anders moet doen om het leven echt weer wat eenvoudiger te maken voor de burger. 'De burger is niet in staat om op te treden als consument, participant en administrateur'. De burger wil het gewoon goed en eenvoudig geregeld hebben. Met de titel 'Kan het wel samen?'refereert hij subtiel aan het regeerakkoord van het nieuwe kabinet.

De jury prijst de heldere schrijfstijl, de duidelijkheid van de boodschap en de aansluiting op de actualiteit. Allemaal elementen die een column interessant maken om te lezen. De column wordt gepubliceerd op de website van B&A (www.bagroep.nl).
---
Meer informatie:
Margreet Koster 06-21443457 m.koster@bagroep.nl

Adviesbureau B&A is thuis in het publieke domein. We ondersteunen overheid en publieke ondernemingen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. We onderzoeken uitgevoerd en lopend beleid. En we helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken waar meer partijen bij betrokken zijn. Eén leidraad loopt er door al ons werk: bijdragen aan een slagvaardig, efficiënt en vraaggedreven publiek domein. B&A is gevestigd in Den Haag, Deventer en Amsterdam en heeft ca. 100 medewerkers.