Gemeente Geldrop-Mierlo


CLIËNTENPLATFORM MINIMA, WAAROM, WAT EN HOE?

In de Wet werk en bijstand is opgenomen dat de gemeenteraad regels moet vaststellen over de manier waarop ze personen die volgens deze wet recht op bijstand hebben, betrekt bij de uitvoering van deze wet. In de verordening cliëntenparticipatie, die de gemeenteraad eind 2005 heeft vastgesteld, zijn deze regels opgenomen. In onze gemeente geeft het Cliëntenplatform Minima (CPM) vorm aan deze manier van cliëntenparticipatie. Het CPM vertegenwoordigt cliënten van de afdeling Sociale Zaken en is in die hoedanigheid de enige officiële gesprekspartner voor het bestuur van de gemeente Geldrop-Mierlo.

WAT IS HET CPM?
Het CPM vertegenwoordigt burgers van Geldrop-Mierlo die weinig te besteden hebben. Dat zijn niet altijd burgers met een uitkering van de afdeling Sociale Zaken: dat kunnen ook mensen zijn met een andere uitkering dan een bijstandsuitkering, gehandicapten en ouderen die een laag inkomen hebben. Als u als cliënt ook geïnteresseerd bent zitting te nemen in het CPM, dan nodigen wij u uit eens langs te komen op een van onze maandelijkse bijeenkomsten.

WAT DOET HET CPM?
Het college van burgemeester en wethouders vraagt het CPM om advies op het gebied van Sociale Zaken zoals bijvoorbeeld bijzondere bijstand en reïntegratie. Daarnaast geeft het CPM ook ongevraagd advies. Het CPM geeft zijn visie over nieuw beleid. Het is van groot belang dat het beleid dat we uitvoeren voor iedereen duidelijk en toegankelijk is. Goede informatie naar de burgers heeft dan ook een hoge prioriteit. Het CPM functioneert als een klankbord en overlegt daarvoor vier keer per jaar in een besloten vergadering met wethouder Hoekman, die Sociale Zaken in haar portefeuille heeft.

INFORMATIE
Naast het bestuurlijk overleg met de wethouder, komt het CPM bijna maandelijks bij elkaar. Als u meer over het CPM wilt weten, kunt u altijd contact opnemen met het CPM (postadres: afdeling Sociale Zaken, Antwoordnummer 33, 5660 VB Geldrop) of een van de maandelijkse bijeenkomsten bijwonen. Op korte termijn vergadert het CPM nog op maandag 21 mei en maandag 25 juni. De openbare vergaderingen zijn in het gemeentehuis van Geldrop en beginnen om 9.30 uur.