Dorcas en Eeko(r) zamelen samen gebruikte mobieltjes in


01.05.2007 / 14:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van klaveren ccc b.v.

Van klaveren ccc b.v.

Dorcas-directeur Ruud van Eijle en Gerhard van Klaveren van Eeko(r) hebben een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Vanaf nu gaan de gebruikte mobiele telefoons die Dorcas overal in het land in de 'GSeMmer' inzamelt, naar het bedrijf Eeko(r), dat voor een milieuverantwoord hergebruik van de toestellen zal zorgen. Met de opbrengst van de actie worden projecten in Oost-Europa en Afrika gefinancierd.

Dorcas introduceerde enkele maanden geleden de GSeMmer, een inzamelbox waarmee in winkels en kerken gebruikte mobieltjes kunnen worden ingezameld. De eerste GSeMmer werd als proef geplaatst op de toonbank van Jan Janmaat van de hobby- en naaiwinkel Anja in het Streekhof in Bovenkarspel. Bij het ondertekenen van het contract werden de mobiele telefoons die de heer Janmaat tot nu toe heeft ingezameld aan Gerhard van Klaveren overhandigd. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.actie-mobiel.nl en op www.eeko.nl.

Eeko(r) en duurzaam ondernemen
Eeko(r) is een handelsmerk van Van Klaveren CCC. Eeko(r) staat symbool voor eekhoorn en ecologie; voor inzamelen en voor evenwicht in de natuur. Wij ondersteunen organisaties door hen een deel van de milieuzorg uit handen te nemen door de inzameling van lege printercartridges en gebruikte mobiele telefoons en bieden hiertoe service en gemak. Duurzaam ondernemen staat voor ons centraal.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in bijna twintig landen in Oost-Europa, Noord-Afrika, Oost-Afrika en zuidelijk Afrika 175 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatie werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. En dat al meer dan 25 jaar lang! In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.


Noot voor de redactie,