Gemeente Rotterdam

Voor de derde keer op rij is het ISO-certificaat verlengd voor Juridische diensten, businessunit van de Servicedienst van de Gemeente Rotterdam

Het ISO-certificaat waardeert de kwaliteit van werken binnen een organisatie. Burgemeester Opstelten overhandigde het ISO 9001:2000 certificaat persoonlijk aan Toine van Riel, manager van Juridische diensten.

Juridische diensten bewijst hiermee dat ondanks de sterke groei van het aantal bezwaarschriften, de constante kwaliteit van haar dienstverlening nog steeds gegarandeerd is, aldus een trotse Van Riel. Met de certificering tonen we dat onze organisatie is afgestemd op de wensen en eisen van onze klanten.

Vanwege een reorganisatie zijn alle bedrijfsprocessen van Juridische diensten de afgelopen maanden onder deskundige begeleiding van Ernst & Young opnieuw gedetailleerd in kaart gebracht en zijn regels en procedures in overeenstemming gebracht met de hoge ISO-kwaliteitseisen.

Het ISO certificaat wordt voor drie jaar toegekend en jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke certificerende instantie. Daarnaast voert Juridische diensten twee keer per jaar zelfstandig interne audits uit.

Juridische diensten

Juridische diensten bevordert binnen juridische kaders het integer handelen van de Gemeente Rotterdam. Bij Juridische Diensten werken zon 120 medewerkers die samen drie verschillende produkten leveren, te weten:


- Bezwaarschriftenbehandeling: juridisch advies en administratieve ondersteuning


- Juridische advisering en procesvertegenwoordiging


- Mediation: conflictoplossing door bemiddeling van onafhankelijke derde

Bron: Servicedienst Rotterdam, 01-05-2007