Gemeente Buren


Het groot onderhoud aan de wegen gaat dit jaar weer verder foto wegen.JPG

De gemeente gaat dit jaar verder met het groot onderhoud aan de wegen. Het werk omvat het asfalteren van wegen en in sommige gevallen het uitvullen van bermen. Op de hierboven afgedrukte kaart ziet u, welke wegen aan de beurt komen. De werkzaamheden maken deel uit van een grote opknapbeurt van de publieke ruimte. Eind 2006 heeft er een inspectie van alle wegen binnen en buiten de bebouwde kommen plaats gevonden. Naar aanleiding van de resultaten zal aan de op deze pagina genoemde wegen onderhoud gaan plaats vinden.

De gemeente Buren heeft 2,5 miljoen m2 verharding in onderhoud! Het was dus een enorme klus om in beeld te brengen wat de onderhoudstoestand van alle wegen is en wat voor onderhoudswerk nodig is. Behalve naar de staat van onderhoud heeft de gemeente ook gekeken naar de verkeersdrukte, naar de functie van de weg in het verkeer- en vervoerplan, naar het rioolplan en het groenbeheerplan.

Informatie

De werkzaamheden en verkeersmaatregelen worden steeds aangekondigd op deze gemeentelijke informatiepagina. In sommige gevallen zullen de woningen van de aanwonenden korte tijd niet bereikbaar zijn. In die gevallen zullen de betrokkenen een informatiebrief ontvangen.

Voor informatie over de wegwerkzaamheden kunt u zich richten tot de gemeentelijk toezichthouder, de heer H. Vos, bereikbaar vanaf 08.00 tot 16.00 uur op tel. 06-5050 3132.

Voor informatie over de verkeersremmende maatregelen kunt u zich richten tot medewerker Verkeer en Vervoer van de afdeling Ruimtelijk Beheer, de heer E. Sielias, tel (0344) (579 279).


* Overzicht wegwerkzaamheden 2007.doc

* PDFKRANT-04_1 onderhoud wegen.pdf