Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 1 mei 2007

Hoensbroek; aangehouden voor inrijden op politievoertuig

De politie heeft maandagavond een 19-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden die dezelfde avond op de Prof. Eyckmanlaan in Hoensbroek opzettelijk was ingereden op een politieauto waarin twee politiemensen zaten die de man een stopteken hadden gegeven.

De Hoensbroekenaar reed omstreeks 21.15 uur vanaf de parkeerplaats aan de Prof. Eyckmanlaan met hoge snelheid weg. Toen agenten de man in verband met zijn rijgedrag wilden controleren en hem een stopteken gaven, reed hij in op de auto van de agenten. Door een uitwijkmanoeuvre wisten deze een aanrijding te voorkomen. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Tijdens zijn vlucht pleegde de Hoensbroekenaar diverse verkeersovertreding en wist uiteindelijk te ontkomen. Even later werd de bewuste auto op de Kasteel Hoensbroeklaan onbeheerd aangetroffen.

Tijdens het daaropvolgend onderzoek werd de 19-jarige Hoensbroekenaar in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde de auto dezelfde avond te hebben gekocht.

De man is voor nader onderzoek ingesloten. Hij ontkent dat hij achter het stuur van de auto zat en op de politieagenten is ingereden.

Born; gewapende overval op woning

Maandagavond omstreeks 19.00 uur hebben twee gemaskerde mannen een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Heirweg in Born.

Bij de overval raakte een 22-jarige man die in de woning aanwezig was, licht gewond, toen hij enkele malen werd geschopt en geslagen.

De daders belden bij de woning aan, terwijl op dat moment een man en een vrouw aanwezig waren. Nadat de man de voordeur had geopend werd hij door twee gemaskerde mannen, naar binnen geduwd. Daarbij werd hij met een vuurwapen bedreigd. De overvallers eisten geld. Toen hen duidelijk werd gemaakt dat er geen geld was, vluchtten zij. Daarbij maakten zij gebruik van een donker blauwe Opel Corsa. De auto reed weg in de richting van de Sluisweg.

Het signalement van de daders luidt:

De eerste is ongeveer 1,80 mtr. lang, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, smal postuur, getinte huidskleur en kort zwart haar. Over de kleding van de man is niets bekend.

De tweede overvaller is tussen de 1,65 en 1,70 mtr., met een smal postuur en een leeftijd tussen de 16 en 20 jaar. De man droeg een zwarte trui.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --