Gemeente Bronckhorst

B en w gaan beheerplan voetbalvelden Bronckhorst opstellen

Sinds de herindeling beschikt de gemeente Bronckhorst over elf voetbalvelden waarvan acht in eigen beheer en drie in beheer van de Zelhemse stichting sport en recreatie (SSR). Om een goed accommodatiebeleid (waar de gemeente mee bezig is) op te kunnen stellen, is het belangrijk een duidelijk beeld te krijgen van het eigendom en beheer van de sportvelden. De gemeente wil hiervoor een beheerplan opstellen waarin onder andere de (gewenste) kwaliteit van de velden staat en welke maatregelen nodig zijn om de velden op niveau te houden.

Tot nu toe is het onderhoud van de velden deels op de oude manier doorgegaan en deels is gewerkt vanuit een eenduidig maatregelenpakket. Omdat de voetbal-verenigingen recht hebben op eenzelfde kwaliteit velden wil de gemeente een geheel eenduidig maatregelenpakket ten aanzien van het onderhoud van de velden. In het beheerplan komt te staan waarom welke maatregelen waar worden genomen en wanneer. Er komt ook een meerjarenplanning in met daaraan gekoppeld een budget en er zal aandacht zijn voor het beheer van zaken als veldafscheiding, ballenvangers en beregeningsinstallaties.

Omdat de mening van de betrokkenen (de voetbalverenigingen) belangrijk is voor de gemeente, nodigt de gemeente enkele voorzitters van verenigingen uit om namens alle verenigingen in een projectgroep zitting te nemen.

Het beheerplan voetbalvelden moet begin 2008 gereed zijn.

Hengelo Gld., 1 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --