01.05.2007 / 14:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Lotto Weekend Miljonairs
Patty Brard en Q-music duo winnen EUR 80.000 voor goede doel

Rijswijk, 1 mei 2007

Afgelopen zaterdag speelden Patty Brard, Gijs Stavermans en Wouter van der Goes mee in de speciale Super Zaterdag aflevering van Lotto Weekend Miljonairs, waarin bekende Nederlanders spelen voor een Goed Doel, dat gesteund wordt door De Lotto. Q-music dj's Gijs Stavermans en Wouter van der Goes speelden samen voor het Fonds Psychische Gezondheid en wonnen maar liefst EUR 64.000. Patty Brard durfde het aan om alleen te spelen en haalde EUR 16.000 op voor het Revalidatiefonds.

Super Zaterdag
Elke laatste zaterdag van de maand proberen bekende Nederlanders zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor een Goed Doel tijdens een speciale uitzending van Lotto Weekend Miljonairs. Met de uitgebreide Lotto-trekkingen op de Super Zaterdag is er twee keer kans op de Lotto-Jackpot, de hoofdprijs en vele andere geldprijzen.

Ruim 61 miljoen voor Goede Doelen
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. De overige EUR 17 miljoen is verdeeld onder de diverse Goede Doelen waaronder het Fonds Psychische Gezondheid en het Revalidatiefonds.


---

Noot voor de redactie,