Gemeente Hardenberg

t Holt afgesloten in verband met aanleg voet-/fietspad

Dinsdag 1 mei 2007

Vanaf dinsdag 1 mei wordt ter hoogte van de nieuwe voetgangers-/fietsbrug over de Vecht aan t Holt in Hardenberg gewerkt. Het voet-/fietspad Koehierdesteeg dat vanaf de woonwijk Marslanden naar het centrum van Hardenberg loopt en bij de nieuwe brug t Holt kruist, wordt dan aangelegd. De doorgaande route via t Holt en de Heemsermarsweg is in verband met de werkzaamheden tot 18 mei afgesloten voor al het verkeer.

De fiets-/voetgangersverbinding tussen Marslanden en het centrum van Hardenberg wordt door aannemer Timmerhuis in opdracht van Marslanden B.V. aangelegd. De verbinding bestaat uit een breed voet-/fietspad. Vanuit het centrum komt eerst de brug over de Vecht. Dan volgt een verhoogde kruising met t Holt. Vervolgens loopt een fietspad naar een tunnel die daarna onder de N34 door loopt.

In de komende periode wordt het voet-/fietspad geasfalteerd. Tevens worden de op- en afritten naar en van de brug en de verhoogde kruising met t Holt aangelegd. Ook wordt de laatste hand gelegd aan een brug over waterloop De Molengoot. De tunnel onder de N34 en de brug zijn al klaar.

Tijdens de werkzaamheden is de doorgaande route via de Heemsermarsweg en t Holt afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 18 mei afgerond. De afsluiting en omleiding worden met borden aangegeven.

De nieuwe fiets-/voetgangersverbinding is naar verwachting voor de zomer klaar.