Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois in Actie van start

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn overhandigde een speciale Charlois in Actie-oorkonde. Charlois in Actie is op maandag 30 april van start gegaan. Dagelijks bestuurder Lionel Martijn bezocht Stichting Kinderplezier, die op het Amelandseplein diverse Koninginnedagactiviteiten organiseerde. Zij zijn de eerste Charloisers in actie en Lionel Martijn overhandigde hen een speciale oorkonde.

Charlois in Actie is een nieuw initiatief van de deelgemeente Charlois. Het maakt het voor Charloisers eenvoudig om met een financiële bijdrage van de deelgemeente- leuke activiteiten te organiseren in hun buurt. Daarnaast krijgt de deelgemeente beter inzicht in de behoeften van de bewoners.

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken van de deelgemeente Charlois, vertelt over dit nieuwe initiatief.

Wij vinden het erg belangrijk dat mensen hart hebben voor hun woonomgeving én voor hun medebewoners. Dat zij boodschap aan elkaar hebben, dus contact met elkaar maken en verbindingen met elkaar aangaan. We noemen dat soms met een duur woord sociale cohesie, maar Charlois heeft geen dure woorden nodig. We willen actie!

Daarom willen wij u, de inwoners van Charlois, oproepen om in actie te komen. Heeft u een idee voor een activiteit in uw buurt of wijk? Kom dan in actie. De deelgemeente levert een bijdrage van maximaal 1.500.

Waar kunt u dan aan denken? Bijvoorbeeld aan het samen opfleuren van de buurt, of aan het organiseren van zomeractiviteiten voor jongeren, of een romantische dag in het Zuiderpark, of een picknick voor diverse culturen in onze deelgemeente.

Dit jaar zijn er drie momenten waarop we beoordelen welke plannen een bijdrage van de deelgemeente krijgen. Daarbij zullen we zeker letten op de spreiding van de activiteiten over het jaar. Want het is nu ook weer niet de bedoeling dat iedereen aan het begin van het jaar bloembollen wil planten, terwijl er dan misschien aan het eind van het jaar geen geld meer is voor bijvoorbeeld het organiseren van een gezellig sinterklaasfeest. Want de pot is natuurlijk niet onuitputtelijk.

Wij hopen dat veel bewoners van Charlois hier gebruik van gaan maken. Dus heeft u hart voor Charlois? Kom dan in actie!


---

Charlois in Actie

Hoe werkt Charlois in Actie?

Wie kunnen er mee doen?

Iedere bewoner van de deelgemeente Charlois, die een idee of activiteit samen met andere bewoners uit wil voeren.

Waar moet het idee aan voldoen?

* het wordt in Charlois in 2007 uitgevoerd
* er wordt niet achteraf een bijdrage verleend
* bij de uitvoering zijn minimaal 20 bewoners betrokken

De bijdrage...

* is niet structureel; u ontvangt dus éénmaal een bijdrage
* is maximaal 1500,-

* moet worden aangevuld door een eigen bijdrage (deze bedraagt minimaal 20% van het totale bedrag

* kan niet worden besteed aan consumpties

Wilt u graag in actie komen?

* haal dan een aanvraagformulier op bij het deelgemeentekantoor, wijkcentrum, buurthuis, bewonersorganisaties of bibliotheek in Charlois.

* Schrijf uw idee op het aanvraagformulier en voeg een begroting bij. Alleen als u het gehele formulier invult komt u in aanmerking voor een bijdrage.

Er zijn drie termijnen waarin u het idee kunt indienen:


1 juni t/m 30 juni


1 september t/m 30 september

8 oktober t/m 5 november

Wat gebeurt er met uw aanvraag?

De commissie Charlois in Actie binnen de deelgemeente beoordeelt en selecteert de ideeën. Deze commissie laat u binnen drie weken na de uiterste inzenddatum van de betreffende termijn schriftelijk weten of uw idee gehonoreerd wordt. Als uw aanvraag goedgekeurd wordt, vraagt de deelgemeente na uitvoering van de activiteit een kort verslag met fotos. Zodat wij weten hoe u in Charlois in actie bent gekomen!