Gemeente Lingewaard


Armoedebestrijding en Internet programma Bereken je recht

De gemeente Lingewaard heeft een internet programma op de gemeentelijke website geplaatst waarmee minima kunnen berekenen of zij mogelijk in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Het internet programma is te vinden op de gemeentelijke website www.lingewaard.nl onder het kopje wonen en leven/wmo/bereken je recht.

Het programma Bereken je recht is ontwikkeld om mensen met een geringe inkomen te stimuleren méér gebruik te maken van de financiële tegemoetkomingen die er voor hen zijn. Het is al langer bekend dat lang niet alle mensen die recht hebben op bijzondere bijstand en/of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen daar gebruik van maken. Op een eenvoudige manier stelt het programma u in staat om te berekenen of u in aanmerking komt voor een vergoeding en zo ja welke. Door beantwoording van meerkeuzevragen kost het hooguit 10 minuten om de complete vragenlijst door te lopen en in te vullen. Zo kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding van contributie van een verenging tot kwijtschelding van belastingen.

Ook instellingen kunnen het programma benutten voor het beoordelen van het recht op een vergoeding voor hun klanten.
Vermeld wordt wel dat het van belang is de meerkeuzevragen volledig en juist in te vullen om teleurstellingen in het eindresultaat te voorkomen. Daarnaast kan aan het programma geen rechten worden ontleend.

Wilt u meer informatie naar aanleiding van het bezoeken van dit programma?
Neemt u contact op met het Loket Maatschappelijke Ondersteuning tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Telefoonnummer (026)3260111.