Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Warnsveld -  verzet bij aanhouding                        |
De politie heeft op maandag (30/04) op het Vijverpad drie vrouwen (14, 29 en 49 jaar) uit Warnsveld aangehouden in verband met een vechtpartij. Deze ontstond naar aanleiding van de aanhouding van een 26-jarige jongeman uit Warnsveld, omdat hij met zijn rijgedrag het overige verkeer in gevaar zou hebben gebracht.

De politie kreeg omstreeks 20.05 uur een melding dat een bestuurder met hoge snelheid door de bebouwde kom van Zutphen reed en daarbij een paar keer door rood was gereden. De bestuurder kon op het Vijverpad in Warnsveld worden aangesproken op zijn rijgedrag. De bestuurder weigerde mee te werken aan een blaastest en werd zeer recalcitrant richting de agenten, waarop deze hem aanhielden.

Omstanders bemoeiden zich verbaal en fysiek met de aanhouding. Het lukte de agenten niet om hun belagers met woorden tot bedaren te brengen, waarop zij pepperspray gebruikten. Met hulp van politiemensen die assistentie verleenden, kon de situatie onder controle worden gebracht. Naast de bestuurder werden nog drie mensen aangehouden. Zij zijn in verband met het onderzoek ingesloten. De verdachten die werden bespoten met pepperspray, hebben de gebruikelijke nazorg gekregen.

Op het politiebureau blies de bestuurder 1.5 promille, waarop het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd. Justitie neemt een beslissing over de teruggave van het document.

|     |Lochem - Brand in woning                                  |
In een woning aan de Papenslagweg is op maandag (30/04) brand ontstaan. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Niemand is gewond geraakt.

De politie werd omstreeks 18.35 uur ingelicht dat er rietenkap van een woning in brand stond. Ter plaatse bleek om een uitslaande brand te gaan. De eigenaar van de woning en een omstander waren bezig met bluswerkzaamheden, maar moesten deze vanwege de gevaarlijke situatie die ontstond, staken. Bij de komst van de brandweer was de vuurzee zo enorm dat zij de woning gecontroleerd hebben laten uitbranden. Een nabijgelegen pand werd nat gehouden en kon gespaard worden. Agenten hebben met hulp van omstanders enkele huisdieren in veiligheid gebracht. Een eerste onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft uitgewezen dat de brand vermoedelijk tijdens werkzaamheden aan de bliksemafleider is ontstaan.

|     |Brummen - Drie maal te snel                               |
De politie heeft op maandag (30/04) in de middaguren op de N348 gecontroleerd of automobilisten zich netjes aan de max. snelheid van 100 km/u hielden. Dit bleek niet altijd het geval te zijn. Van een tweetal bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd; een derde buitenlandse bestuurder diende zijn boete direct te betalen.

Van een 54-jarige automobilist uit Brummen bleek de snelheid 156 km/u te zijn, waarop de man op de Pothof aan de kant van de weg werd gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens wees een blaastest op straat het gebruik van alcohol uit. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 1.7 promille blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 24-jarige automobilist uit Zutphen reed 162 km/u, waarop hij binnen de bebouwde kom werd staande gehouden. Het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd en ook hier werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 23-jarige automobilist uit Slowakije werd betrapt toen hij 121 km/u reed. Over de afhandeling van deze zaak heeft de politie contact opgenomen met de Officier van Justitie, omdat de man niet de Nederlandse nationaliteit heeft. De officier heeft een boete opgelegd van E 94,-. De man moest deze boete direct betalen en heeft dat ook gedaan.

|     |Twello - Met drank op achter het stuur                    |
Een 49-jarige bestuurder uit Voorst bleek op maandag (30/04) op de Koningin Wilhelminaweg met teveel drank op aan het verkeer te hebben deelgenomen en moest daarom direct zijn rijbewijs inleveren.

De politie kreeg omstreeks 19.30 uur een melding dat een bestuurder van een motor op bovengenoemde locatie de macht over het stuur had verloren en daardoor tegen een hek was gereden. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval te zijn. De verplichte blaastest na een botsing (botsen is blazen) bracht het gebruik van alcohol aan het licht, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 2.0 promille, waarop het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Eerbeek - Twee maal brand                                 |
Een coniferenheg aan de Boerhaavelaan en een schutting aan de Harderwijkerweg hebben op maandag (30/04) in brand gestaan. In beide gevallen werd de brandweer ingeschakeld om de brand te blussen.

De politie werd kort voor vijf uur 's middags over de brand aan de Boerhaavelaan ingelicht. Ter plaatse bleek een ongeveer tien meter lange rij coniferen vlam te hebben gevat. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Bij de politie kwam omstreeks 18.25 uur de melding van de brand aan de Harderwijkerweg binnen. Ter plaatste bleek de omheining van een bedrijf over een lengte van ongeveer tien meter in brand te hebben gestaan. Drie bedrijfscontainers werden verplaatst om te voorkomen dat deze vlam zouden vatten. Onduidelijk is nog hoe deze brand is ontstaan.

Getuigen die op bovengenoemde locaties iets bijzonders hebben gezien dat met de branden in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

Einde berichten


---


---


---

---- --