Politie Gelderland-Zuid

Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

Nijmegen, 01-05-2007 o In de nacht van maandag op dinsdag zagen surveillerende agenten op de Heijendaalseweg een bestuurder door rood licht rijden. Hierop zetten zij een achtervolging in.

Op de Prof. Bellefroidstraat troffen de agenten de auto zonder de bestuurders aan. Daarna zagen zij een man bij de auto wegrennen. Tijdens de achtervolging raakte de man ter hoogte van de ambulancestandplaats uit het zicht. De agenten zijn vervolgens teruggekeerd naar de achtergelaten auto. Te hulp geschoten ambulancepersoneel attendeerde de politie op een mogelijke schuilplaats bij het gebouw. Daar trof de politie een 20-jarige man uit Nijmegen aan. Hij verklaarde dat hij niet de bestuurder van de auto was.

De agenten riepen versterking in van collegas en een speurhond. Uiteindelijk werd in een laaggelegen plantsoen een 22-jarige man uit Berg en Dal aangetroffen. De man rook sterk naar alcohol.

Op het bureau blies de man 405 ug/l, waar 88 ug/l voor een beginnende bestuurder is toegestaan. Omdat de man beginnend bestuurder is én omdat hij al eerder met drank op achter het stuur was betrapt, is zijn rijbewijs ingevorderd. De 22-jarige man moet een EMA-cursus volgen bij het CBR. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen voor rijden door rood licht. (10)