Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 30 april 2007

* KONINGINNEDAG RUSTIG VERLOPEN
ROTTERDAM-RIJNMOND - Koninginnedag is in de regio Rotterdam-Rijnmond rustig, feestelijk en gemoedelijk verlopen. De festiviteiten in de diverse gemeenten in de regio zoals op de Vrijmarkten en de grote drukte op diverse pleinen, straten, buurtfeesten, braderieën, kermissen en optochten kenden een bijzonder feestelijk verloop. De politie heeft gedurende de dag rond de 50 mensen aangehouden. Hieronder waren enkele personen die werden opgepakt in verband met: verkoop van gestolen goederen, geen identificatie bij zich hebben, mishandeling, een kleine vechtpartij op de Coolsingel, een busje CS-gas voor handen hebben, openbare dronkenschap, wildplassen en belediging. Politiepersoneel bracht de arrestanten over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Een aantal van hen is na verhoor heengezonden. De politiemensen voerden in het kader van de veiligheid ook diverse controles uit bijvoorbeeld op de aanwezigheid van nooduitgangen bij dansfeesten en de afhekking van evenemententerreinen. In de loop van de dag zijn 20 mensen onwel geworden vermoedelijk door de combinatie van warmte en alcohol. Ze werden behandeld door ambulancepersoneel.
Uitgave zondag 29 april 2007

* POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN STRAATROOF AAN

ROTTERDAM-CENTRUM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum arresteerden zaterdagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam na een straatroof op de Aert van Nesstraat. Omstreeks half twaalf pakten twee jongens de tas van een 30-jarige vrouw uit Rotterdam af en renden meteen weg. Een getuige ging achter de daders aan en hield de 14-jarige jongen staande. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachte aan. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de tweede verdachte. HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield zaterdagavond een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan na een straatroof. Een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis werd rond zes uur op de Parnassialaan van zijn scooter beroofd. De vader van het slachtoffer trof enige tijd later de verdachte op de scooter van zijn zoon aan en hield de verdachte vast. Deze rukte zich los en ging er vandoor.
Politiemensen hielden de 21-jarige man na een onderzoek in een woning aan.


* POLITIE HOUDT JONGEREN AAN DIEFSTAL, GEWELD EN MISHANDELING

OOSTVOORNE - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield in de nacht van zaterdag op zondag 6 jongens aan na een diefstal met geweld en mishandeling. Rond drie uur kwam de melding dat op de Brielseweg een aantal jongens zonder aanleiding waren geslagen door een groep jongeren. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Korte tijd later zagen politiemensen, op zoek naar de verdachten van de Brielseweg, dat op de Kleidijk een mishandeling plaatsvond. Direct werden de verdachten, zes jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit Hellevoetsluis, Rotterdam en Brielle aangehouden. Na onderzoek bleek dat zij zojuist een 17-jarige jongen uit Oostvoorne en een 19-jarige plaatsgenoot hadden geslagen, geschopt en beroofd van een gsm. Ook worden zij verdacht van de mishandeling op de Brielseweg. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE BETRAPT SLAPENDE INBREKER OP HETERDAAD

Een 35-jarige Rotterdammer is zaterdagochtend op heterdaad betrapt toen hij in slaap was gevallen tijdens een inbraak in een woning aan de Tak van Poortvlietstraat. Politiemensen gingen rond half acht naar de Tak van Poortvlietstraat na een melding van een inbraak in een nagenoeg leegstaande woning. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen. De deur van een nabijgelegen woning stond open, waarop de agenten een onderzoek instelden. Op de bank werd de slapende verdachte aangetroffen. Politiepersoneel hield de man, vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen, aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hier is hij in verzekering gesteld.


* 80% VAN GEBRUIK AANHANGWAGENS NIET IN ORDE

BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid en de Verkeerspolitie hielden zaterdagochtend een controle op aanhangwagens op De Londen. Doel van controle is om de verkeersveiligheid te vergroten omdat onjuist gebruik van aanhangwagens gevaarlijke situaties op kan leveren door bijvoorbeeld afvallende lading. Tijdens de controle bleek dat bij 19% van de gecontroleerde wagens (nagenoeg) niets was aan te merken. Voor kleine overtredingen werd gewaarschuwd. In totaal kregen 41 van de 50 gecontroleerde bestuurders een bekeuring voor met name te zwaar beladen aanhangwagen (één wagen was 114% meer beladen dan toegestaan) en losliggende lading die op de weg kan vallen. Ook werd er geschreven voor niet juiste koppeling tussen auto en aanhangwagen, ontbreken van een kentekenplaat en markering bij uitstekende lading.
De controles worden de komende periode in de regio Rotterdam-Rijnmond voortgezet.


* POLITIE HOUDT MINDERJARIGE AAN NA MISHANDELING EX-VRIEND

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hielden zondag in de vroege ochtenduren een 16-jarig meisje uit Rotterdam aan voor mishandeling. Het meisje wordt ervan verdacht haar 15-jarige ex-vriend uit Barendrecht te hebben mishandeld in een discotheek aan de Delftsestraat. Dit deed zij vermoedelijk met glas. Het slachtoffer liep snijwonden in zijn gezicht op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


* POLITIE HOUDT DANKZIJ OMSTANDER MINDERJARIGE VERDACHTE STRAATROOF

AAN
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum arresteerden zaterdagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam na een straatroof op de Aert van Nesstraat. Omstreeks half twaalf pakten twee jongens de tas van een 30-jarige vrouw uit Rotterdam af en renden meteen weg. Een getuige ging achter de daders aan en hield de 14-jarige jongen staande. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachte aan.
De recherche stelt een nader onderzoek in naar de tweede verdachte.


* MAN NA BEDREIGING AANGEHOUDEN
Een 45-jarige man uit Capelle aan den IJssel is zaterdagmiddag door politiemensen van het district Noord aangehouden na een bedreiging op de Soetendaalsekade. De verdachte was rond het middaguur naar de woning van zijn 32-jarige ex-vrouw gegaan om spullen te halen. Hierbij was ruzie ontstaan. Tijdens de ruzie bedreigde de verdachte zijn ex-vrouw met een mes. Gealarmeerd politiepersoneel hield de man in de woning aan.


* ALCOHOLCONTROLE GERICHT OP (BROM)FIETSERS

MAASSLUIS - Politiemensen van het wijkteam Maassluis hielden in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole op diverse locaties in Maassluis, gericht op fietsers en bromfietsers. In totaal moesten 83 (brom)fietsers een blaastest afleggen waarna 21 personen werden bekeurd (hoogst gemeten waarde bedroeg 845 ug/l). Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder licht, niet voldoen aan stopteken en geen helm dragen.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN NA DIEFSTAL BORD

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hielden in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Schiedam aan voor diefstal van een bord. Surveillerende politiemensen op de Kerkweg zagen rond half twee 's nachts dat de jongen fietste met een bord onder zijn arm. Op het bord, dat geplaatst stond bij een visvijver met vermoedelijk een bacterie, stond 'geen zwemwater'. De jongens bekende het bord daar weggenomen te hebben en werd aangehouden. Na overleg met de moeder van de jongen werd de jongen doorverwezen naar HALT.


* AANHOUDING HUISELIJK GEWELD
Politiemensen van het district West hielden zaterdagavond een 20-jarige Rotterdammer aan voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 43-jarige moeder en zijn 26-jarige zus te hebben geslagen en geschopt. Hij werd in de woning aan de Hofstedestraat aangehouden.


* POLITIE HOUDT MAN NA VERNIELING AAN
PERNIS - Politiemensen van het district Zuid hielden zaterdagochtend een 22-jarige Rotterdammer aan voor vernieling op de Vermaetweg. De man trapte de voordeur van de woning van zijn 22-jarige ex-vriendin in. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na betaling van een boete van 100 euro werd de Rotterdammer heengezonden.


* ALCOHOLCONTROLE
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid hield zaterdagavond een alcoholcontrole op achtereenvolgens de Gedansk, de Carnisserbaan, de Achterzeedijk, 1e Barendrechtseweg en de Dierensteinweg in Barendrecht. In totaal moeststen 468 bestuurders een blaastest afleggen en bleken 8 bestuurders onder invloed van alcohol te verkeren. Hoogst gemeten waarde bedroeg 450 ug/l. Twee rijbewijzen werden ingevorderd omdat de beginnende bestuurders voor de derde keer binnen een jaar onder invloed van alcohol verkeerden tijdens het autorijden.