Ingezonden persbericht


Happyobs eerste online recruiter die persoonlijkheid voorop stelt

Persbericht
Mei 2007

Oud-directeur Vacaturekrant Glenn Godet realiseert doorbraak in werving en selectie happyobs eerste online recruiter die persoonlijkheid voorop stelt

Vandaag gaat happyobs van start: het eerste online recruitmentbureau in Europa waar cv, opleidingsniveau of netwerk van ondergeschikt belang zijn. Selectie vindt plaats op basis van persoonlijke drijfveren en motivatie. happyobs helpt mensen aan een baan waar zij gelukkig van worden en niet per se belangrijker. De oprichter van happyobs is Glenn Godet, die eerder leiding gaf aan Telegraaf-dochter Vacaturekrant.

Traditionele recruiters koppelen mensen doorgaans aan banen waarin ze belangrijker worden, meer gaan verdienen en dus meer aanzien krijgen. happyobs wijkt af van deze traditionele manier van denken en begeleidt kandidaten richting een baan waarin zij vooral gelukkiger worden en niet per se belangrijker. De focus ligt op horizontaal groeien, niet op verticaal.

In beweging
In de optiek van happyobs-directeur Glenn Godet zitten te veel mensen, vooral op MBO- niveau, vast in een baan die ze eigenlijk niet willen. De samenleving heeft hen aangepraat dat hun perspectieven beperkt zijn. Traditionele uitzendbureaus en recruiters hebben hier nooit oog voor gehad, vindt hij: "Ik heb jarenlange ervaring in online recruitment en geloof me, het is schandalig hoe er met mensen is omgegaan. De hard werkende ruggengraat van onze economie werd volstrekt genegeerd; er was geen enkele partij die hen te hulp schoot bij het zoeken naar een passende baan. happyobs gaat deze mensen weer in beweging brengen in de richting van een baan die hen wél gelukkig maakt."

Online matchen
happyobs maakt gebruik van de Myers-Brigg Type Indicator (MBTI), waarmee persoonlijke drijfveren gemeten kunnen worden. Zowel werkgevers als werkzoekenden schrijven zich in op de website van happyobs. De werkgever omschrijft via de MBTI wat voor persoonlijkheid hij zoekt, de werkzoekende omschrijft zichzelf. De mate waarin werkgever en werkzoekende bij elkaar passen, wordt geheel online bepaald op basis van de MBTI's; CV en opleidingsniveau staan erbuiten. Als er een hoge mate van overeenkomst is wordt de werkzoekende uitgenodigd voor een gesprek. Er kan binnen vier uur een match plaatsvinden. Godet: "Er komt geen sollicitatiebrief aan te pas, persoonlijkheid telt. Beide partijen winnen: de werkzoekende krijgt een baan die tot meer geluk in het leven leidt, de werkgever neemt een gemotiveerde werknemer aan!"

Kijk voor meer informatie op www.happyobs.nl



Ingezonden persbericht