Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarder verdacht van zware mishandeling

Publicatiedatum: 1-5-2007 12:21:43

ZEVENAAR - Een 49-jarige Zevenaarder is maandagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man zou bij een ruzie op het Masiusplein omstreeks kwart voor elf een 39-jarige plaatsgenoot hebben geslagen met een stok. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. De 49-jarige verdachte werd later thuis aangehouden. Volgens de politie kenden beide Zevenaarders elkaar. De aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met problemen in de relationele sfeer. De aangehouden Zevenaarder is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De stok, waarmee zou zijn geslagen, werd later op de plaats van de mishandeling aangetroffen en is in beslag genomen. (07-067911)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt wegens bedreiging en vernieling

Publicatiedatum: 1-5-2007 12:20:58

BEMMEL - De Bemmelse politie heeft dinsdagochtend vroeg een 25-jarige man uit Haalderen opgepakt wegens bedreiging en vernieling. De man zou op het adres van zijn vriendin, een 21-jarige Bemmelse, vernielingen hebben aangericht. Ook zou hij op dat adres bedreigingen hebben geuit. Volgens een van de huisgenoten waren ze eerder met de man op stap geweest. Nadat de Bemmelse naar huis was gegaan was er later op de avond kennelijk ruzie ontstaan waarbij de Haalderenaar al gedreigd had langs te komen. In de loop van dinsdagochtend was de man bij haar woning aangekomen. Toen hij daar niet werd binnengelaten zou hij diverse vernielingen hebben aangericht. Gewaarschuwde agenten troffen de man in de buurt aan en namen hem mee naar het politiebureau. (07-068018)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bestuurder rijdt te hard: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 1-5-2007 12:20:23

ANGERLO - De Zevenaarse politie heeft maandagmiddag op de Zevenaarseweg in Angerlo het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit Aerdt. De man was kort daarvoor op de Zevenaarseweg geklokt met een snelheid van 150 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. De Aerdtse automobilist trok rond drie uur de aandacht van agenten toen hij met hoge snelheid over de Doesburgseweg reed. Bij een bocht in de weg brak zijn auto uit zodat hij gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht kwam. De agenten zetten daarop de achtervolging in waarbij de man betrapt werd op de snelheidsovertreding. Tegen de Aerdtenaar is ook proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs van de automobilist.
(07-067682)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---