Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na vernielingen autospiegels

Nijmegen, 01-05-2007 o Maandagavond en nacht werden er op de Heiweg en Hatertseveldweg een aantal buitenspiegels van autos vernield. De politie deed verschillende aanhoudingen.

Heiweg

Omstreeks 22:00 uur kreeg de politie een melding dat op de Heiweg twee jongens door buurtbewoners werden vastgehouden in verband met een vernieling van een autoruit. Politieagenten gingen er meteen heen. Ter plaatse werden de twee jongens, van 13 en 14 jaar uit Nijmegen, overgenomen en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Op basis van het politieonderzoek werd later die avond een derde verdachte, van 14 jaar uit Nijmegen, aangehouden. De twee jongens, van 13 en 14 jaar, zijn dezelfde avond nog in vrijheid gesteld omdat politieonderzoek uitwees dat zij geen vernielingen hadden gepleegd. De derde verdachte zit nog vast en wordt verhoord.

Hatertseveldweg

Die nacht kreeg de politie tevens een melding dat er op de Hatertseveldweg spiegels van autos waren getrapt. De politie ging erheen en sprak ter plaatse met een getuige. Deze verklaarde dat hij even daarvoor vier jongens had zien fietsen in de richting van het fietspad gelegen aan de Wijchenseweg. De agenten gingen op onderzoek uit. Niet veel later zagen zij vier jongens fietsen die voldeden aan het opgegeven signalement. Hierop werden de jongens, van 15, 16 en 18 jaar uit Nijmegen, aangehouden. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

(10)