Gemeente Breda

Ouderbijdragen peuterspeelzaal 2007 niet omhoog

Om het bezoek aan de peuterspeelzaal een impuls te geven, ziet de gemeente Breda dit jaar af van het verhogen van de ouderbijdragen peuterspeelzaalwerk. Daarmee neemt de gemeente voor 2007 de kosten voor gestegen lonen en dergelijke voor haar rekening. Dat komt neer op een bedrag van ruim EUR 26.000,-

Het bezoek aan een peuterspeelzaal is voor jonge kinderen van groot belang. De peuterspeelzaal biedt immers een goede gelegenheid met andere kinderen te spelen. Al doende leren kinderen omgaan met sociale regels. Gebleken is dat twee keer per week een peuterspeelzaal bezoeken een positieve invloed heeft op de latere resultaten op de basisschool. De gemeente Breda wil daarom het bezoek aan de peuterspeelzaal zoveel mogelijk stimuleren.

Ouders besparen dit jaar een bedrag tussen de EUR 5,50 en EUR 44,-, afhankelijk van hun inkomen. Het eventueel al teveel betaalde bedrag wordt verrekend met de betalingen over de komende periode. Betrokkenen kunnen voor meer informatie terecht bij Kober kindercentra, Vertizontaal of bij de peuterspeelzaal.

Breda, 1 mei 2007