KNHS


Koninklijk eerbetoon voor ereleden CHIO Rotterdam
1 mei 2007
Jacques Schoufour

Tijdens de jaarvergadering van de FEI in Estoril ontving CHIO erelid Jacques Schoufour uit handen van H.K.H. Prinses Haya de FEI Special Recognition for Outstanding Services (zie foto) en afgelopen vrijdag werd CHIO erelid Jan-Willem Körner op het stadhuis in Rotterdam Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Beide heren hebben hun onderscheiding verkregen op basis van hun grote inzet in de afgelopen vier tot vijf decennia aan de ontwikkelingen in de hippische sport. We zijn er erg trots op om te zien dat er zoveel kennis en kunde uit de CHIO-geledingen heeft bijgedragen aan de internationale ruitersport zegt Frans Lavooij, voorzitter van het CHIO. We werken er hard aan om deze voorbeeldrol ook in de toekomst te behouden , alhoewel een vergelijkbare staat van dienst als deze beide heren hebben, nauwelijks te evenaren zal zijn.

De FEI Special Recognition for Outstanding Services werd aan Schoufour uitgereikt in de vorm van een prachtig kristallen paard en is een prijs die slechts zeer sporadisch wordt vergeven. Behalve deze onderscheiding werd Jacques Schoufour in dezelfde vergadering ook nog uitgeroepen to Honorary Delegate van de FEI.

Het 59e CHIO Rotterdam zal een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau presenteren van 20 t/m 24 juni 2007. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Kijk voor meer informatie op www.chio.nl