Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 01-05-2007

Auto te water, rijbewijs ingevorderd
LOON Maandagavond reed een 19-jarige man uit Assen in zijn auto over de Kanaaldijk. Volgens getuigen reed hij met hoge snelheid over de onverharde weg. Hij raakte aan het slingeren en reed met de auto het kanaal in. Met behulp van een getuige kon de bestuurder uit de auto geholpen worden. Via een procedure wordt beoordeeld of de man wel over de nodige rijvaardigheid beschikt, daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. (07-135988)

Man breekt botten na aanrijding met bus
EMMEN Een 74-jarige man uit Klazienaveen verleende maandagmorgen geen voorrang aan een buschauffeur die over de N34 reed. Op de kruising met de Odoornerweg reed de Klazienavener pardoes de weg op waarna een aanrijding volgde. De man raakte bekneld en werd door medewerkers van de brandweer bevrijd. Hij is met twee gebroken sleutelbenen, gebroken bovenbenen en gebroken ribben naar het scheperziekenhuis overgebracht. 907-135869)

Alcomobilisten
HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag hebben agenten een 29-jarige vrouw uit Hoogeveen gecontroleerd toen zij over de Albert Steenbergenstraat reed. Zij had een alcoholpromillage van 0,6. (07-136028)

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag zagen agenten een 21-jarige man uit Emmen over de Meerstraat rijden. De man probeerde aan een controle te ontkomen door te stoppen en weg te lopen. Hij werd door agenten aangehouden. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,1. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. 907-136038)

MEPPEL In de nacht van maandag op dinsdag hebben agenten aan de Ceintuurbaan een 49-jarige bestuurder uit Hoogeveen gecontroleerd. De man, vrachtwagenchauffeur van beroep, reed in een personenauto en had een alcoholpromillage van 2,1. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-136042)

Agent neemt rijbewijs in na forse snelheidsovertreding NIEUW WEERDINGE Maandagmiddag stelde een agent vast dat een 46-jarige man uit Den Haag met hoge snelheid over de Oude Weerdingerdijk reed, namelijk 134 km/uur na correctie. Daar is een snelheid van 80 km/uur toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (07-135907)

Politie houdt man aan voor vernieling
MEPPEL Maandagavond hebben agenten een 27-jarige man uit Ruinerwold aangehouden. De man had op het Kerkplein vernielingen aangericht bij een horecaondernemer, onder meer aan tafels. (07-135968)

Politie houdt man aan na bedreiging
VEENOORD Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag aan de Thorbeckestraat een 46-jarige man aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en bedreigde mensen met een mes. (07-136025)

Wilt u meer informatie over bovenstaande berichten of wilt u in contact komen met Bert Peters, dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met telefoon 0592 451280.