KNHS


Piet Hein Steinmetz Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
1 mei 2007

Uit handen van de burgemeester van Hattem kreeg Piet Hein Steinmetz vrijdag 27 april de versierselen opgespeld, behorend bij het ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. Voor de verraste Steinmetz was het een bevordering, want eerder was hij al Lid in deze Orde geworden vanwege het feit, dat hij twaalf jaar achtereen voor de VVD in de Raad van de gemeente Hattem zat.

Piet Hein Steinmetz werd bevorderd vanwege zijn vele maatschappelijke verdiensten op een breed terrein waaronder de paardensport. Zo was de heer Steinmetz acht jaar penningmeester van de voormalige NBVR voor dat deze basiswedstrijdorganisatie opging in de KNHS. Ook maakte hij deel uit van de tuchtcommissie van deze organisatie. Momenteel is hij dressuurjurylid.
De kersverse ridder was ingenomen met de onderscheiding en de wijze waarop deze tijdens een drukbezochte bijeenkomst werd uitgereikt. "Toen ik Lid van de Orde werd waren daar maar een paar mensen bij aanwezig en was er sprake van een automatisme omdat raadsleden, die twaalf jaar zitten, Lid worden. Vandaag staan de vier gedecoreerden in het middelpunt van de belangstelling en dat doet een mens goed", aldus Steinmetz.