LEI

Het LEI ondersteunt de biologische sector


1 mei 2007
Onderdeel: LEI

In maart is het onderzoeksproject 'VBP Bio-Quality-Assurance' gestart. Het LEI is verantwoordelijk voor de projectleiding en werkt in dit project nauw samen met het RIKILT en WING Process Consultancy. Het is een initiatief van de Vereniging voor Biologische Handelaren en Producenten (VBP). Centraal staat het ontwikkelen van een systeem van residumonitoring van biologische importproducten.

Twaalf voorlopers uit de biologische sector doen mee met dit project. Dit jaar wordt in een serie van zes workshops samen met de deelnemende bedrijven gewerkt aan de ontwikkeling van het monitoringsysteem. De workshops hebben ook tot doel een goede basis te leggen voor toekomstige samenwerking tussen de deelnemende bedrijven op het gebied van residumonitoring en kwaliteitszorg en te zorgen voor draagvlak bij de deelnemers.

De ambitie van het VBP om het in de toekomst uit te breiden naar alle leden. Er hebben inmiddels twee workshops plaatsgevonden. Gesproken en besloten is over de hoofdlijnen en randvoorwaarden van het te ontwikkelen systeem. Bij de ontwikkeling van het residumonitoringsysteem wordt aansluiting gezocht bij het Nederlandse KAP (Kwaliteitsprogramma Agrarische Producten) en het Duitse BNN-monitoringsysteem.

Contact
Ronald de Graaff
ronald.degraaff@wur.nl