Gemeente Geertruidenberg


Parkeren zwembad De Ganzewiel

Op warme zomerdagen zoeken wij massaal afkoeling in het water van zwembad De Ganzewiel. Op deze dagen is er echter onvoldoende parkeerruimte. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige parkeersituaties waardoor de veiligheid van vooral fietsers en voetgangers in het geding komt.

Kom op de fiets!

Om deze zomer verkeersonveilige parkeersituaties te voorkomen, willen wij u oproepen om de auto zoveel mogelijk te laten staan en op de fiets of te voet naar het zwembad te komen.

Veilig parkeren

Schuin tegenover het zwembad wordt een extra, tijdelijke parkeervoorziening ingericht. Deze wordt alleen geopend op warme dagen. Op de plattegrond kunt u zien waar deze parkeervoorziening ligt. Parkeren in de berm is verboden. Deze zomer gaat de politie hierop streng handhaven.

Wijk- en buurtbeheer

In het kader van wijk- en buurtbeheer hebben bewoners van Raamsdonksveer aangegeven dat zij zich zorgen maken over de verkeersveiligheid rondom het zwembad. In het wijkplan van Raamsdonksveer Zuid is met hoge prioriteit de verbetering van de veiligheid opgenomen. Dit is de aanleiding geweest voor deze maatregel.

Pilot-project

De gevonden oplossing is een pilot-project. Aan het eind van het seizoen wordt geëvalueerd of de resultaten positief zijn en de veiligheid verbeterd is. Aan de hand van de ervaringen van dit zwemseizoen zal besloten worden of voortzetting wenselijk is.