Politie Hollands Midden

Datum: 1 mei 2007

Noordwijk Dodelijk verkeersongeval Een 65 jarige man uit Amsterdam is vrijdag 27 april om 17.30 uur dodelijk verongelukt op de Randweg. De man, bestuurder van een auto, reed in de richting van Noordwijk en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, waarna hij frontaal tegen een boom links van de weg botste. De Amsterdammer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Randweg is enige tijd tussen de Kraaierslaan en de Langevelderlaan afgesloten geweest.

Alphen aan den Rijn Resultaten preventieve caravancontrole De politie heeft zaterdagmorgen, 28 april, een preventieve caravancontrole gehouden. Na een oproep via de media meldden elf eigenaren zich voor de controle aan het politiebureau aan de Kees Mustersstraat 2. Van zeven caravans waren de banden niet in orde. Ook de gasleidingen van zeven van de elf caravans bleken niet naar behoren te werken. Verder waren er gebreken aan wiellagers en aan de elektriciteit.

Alphen aan den Rijn Woninginbraak Maandag 30 april omstreeks 02.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Tolstraat. De bewoonster werd wakker van glasgerinkel en nam poolshoogte. Een ruit aan de voorzijde van de woning bleek te zijn ingegooid. De inbrekers hadden echter al kans gezien een laptop vanaf een bureau weg te nemen zonder dat ze de woning binnen waren geweest. Buren zagen twee jongens, ieder op een fiets, wegrijden richting de Emmalaan.

Leiden Verkeersongeval Maandag 30 april om 02.00 uur vond op de kruising Lammenschansweg/Lorentzkade een aanrijding plaats. Een 22 jarige bromfietsster uit Den Haag reed over de Lammenschansweg uit de richting van de Korevaarstraat. Op de kruising sloeg zij linksaf, maar liet hierbij een tegemoetkomende automobilist niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft zondag 29 april om 04.15 uur twee mannen van 22 en 26 en een vrouw van 20 jaar, allen uit Leiden, aangehouden op verdenking van het mishandelen van een nog onbekende man. Getuigen die zagen dat een donkere man op een fiets op de Haarlemmerstraat werd geslagen en geschopt door de twee mannen belden de politie. Daarbij werd een kettingslot gebruikt die de vrouw aan haar twee kennissen zou hebben gegeven. Aan de mishandeling zou een woordenwisseling zijn voorafgegaan. Het slachtoffer is nog niet bekend bij de politie. De verdachten zijn allen in verzekeringgesteld. De vrouw is later op de dag heengezonden. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na verkeersongeval De politie heeft zaterdag 28 april omstreeks 20.50 uur een 35 jarige automobilist uit Leiden aangehouden na een frontale aanrijding. De bestuurder was op de Rietpolderweg een andere auto gepasseerd die juist voorrang verleende aan een tegemoetkomende automobilist. De andere bestuurder, een 56 jarige Leidenaar, zag dat hij voorrang kreeg en reed langzaam door.

Op dat moment haalde de verdachte de wachtende automobilist in waarna er een frontale aanrijding ontstond. De 56 jarige Leidenaar raakte even buiten bewustzijn en werd met gekneusde ribben overgebracht naar het LUMC. Zijn echtgenote liep meerdere gebroken ribben op, een gebroken schouder en ander inwendig letsel. De auto werd opengeknipt door de brandweer om hen eruit te halen. De verdachte werd voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis waar hij werd aangehouden. Hij verklaarde meer glazen alcohol te hebben gedronken en verdovende middelen te hebben gebruikt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf In de nacht van vrijdag 27 april is ingebroken in een bedrijf aan de Brugweg. Omstreeks 03.35 uur werd gemeld dat er een ruit van het bedrijf was ingegooid. Er was op dat moment nog niemand in de zaak geweest. Mogelijk werd(en) de inbreker(s) gestoord. Er werd een noodruit geplaatst, echter diezelfde ochtend werd er wederom ingebroken. Er wordt vooralsnog niets gemist uit het pand.

Waddinxveen Aanhouding na verkeersconflict De politie heeft zaterdag 28 april in de vooravond een 29 jarige fietser uit Gouda aangehouden na mishandeling van een 55 jarige fietser uit Waddinxveen. Op de Chopinlaan zou tussen de twee een woordenwisseling zijn ontstaan toen de Gouwenaar de Waddinxvener had ingehaald. Volgens de verdachte kwam de Waddinxvener ten val toen deze de verdachte wilde slaan. De verdachte had de Waddinxvener hierna tegen het hoofd geschopt. Een getuige belde de politie.

Bergambacht Verkeersongeval Zaterdag 28 april om 22.10 uur vond op de Provincialeweg N210 een verkeersongeval plaats. Een 41 jarige bromfietser uit Bergambacht wilde twee fietsers passeren, echter het stuur van de bromfiets raakte het stuur van één van de fietsen waarna de Bergambachtenaar ten val kwam. De man werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De fietsers en een bijrijdster bleven ongedeerd.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --