Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 01-05-2007

Straatroof

UTRECHT In de nacht van zondag 29 op maandag 30 april vond op de Laan van Chartroise een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 00.30 uur liep een 24-jarige vrouw Utrecht met een aantal vriendinnen over de Laan van Chartroise. Ter hoogte van de Abrikoosstraat werd plotseling de tas van haar schouders getrokken door een tot nu toe onbekende jongen. De jongen rende weg in de richting van de Abrikoosstraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Steekpartij

UTRECHT Op de Oudegracht vond in de nacht van zondag 29 op maandag 30 april een steekpartij plaats waarbij een man gewond raakte.

Diverse getuigen belden omstreeks 02.45 uur de politie omdat zij gezien hadden dat een man werd neergestoken. Agenten waren - ondanks de drukte - snel ter plaatse via de politieboot in de Oudegracht. Achter het Postkantoor troffen zij een 19-jarige man op de grond aan. De man was door een andere man in zijn nek gestoken. Getuigen verklaarden dat het tweetal ruzie had had gehad waarbij een van de mannen de ander neerstak.

Aan de hand van diverse signalementen hield de politie korte tijd na het incident een 20-jarige man uit Utrecht aan. Op het bureau bleek al snel dat de man zich uitgaf voor iemand anders namelijk zijn broer die uiteindelijk verantwoordelijk bleek te zijn voor het steekincident. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. De man staat gesignaleerd om aangehouden te worden. Het slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Onder invloed rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van 29 op 30 april een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 03.20 uur kreeg een 36-jarige bestuurder uit s Hertogenbosch op de Rijnlaan een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 605 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Met een

proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de J. M. de Muinck Keizerlaan vond zondagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

De politie kreeg omstreeks 15.35 uur een melding van een aanrijding op de J. M. De Muinck Keizerlaan. Ter plaatse troffen agenten een 13-jarige jongen naast zijn fiets op straat aan. De jongen was wel aanspreekbaar, maar gewond. Een aantal meters verder stond een personenauto met vijf inzittenden. De bestuurder had niet uitgekeken en de jongen aangereden. Op de vraag van de agenten wie het voertuig bestuurd had, kwam maar mondjes maat duidelijkheid.

Uiteindelijk besloot de politie twee broers van 19 en 20 jaar beiden uit Utrecht aan te houden. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie gaat nog verder uitzoeken wie het voertuig heeft bestuurd.

Politieagent voorkomt zelfdoding

UTRECHT Een agent op weg naar huis heeft weten te voorkomen dat een man zichzelf van het leven zou beroven door van een brug te springen. Omstreeks 02.35 uur reed een agent na zijn dienst naar huis en zag op de Galecopperbrug een man staan die aanstalten maakte om over de reling te springen. De agent bedacht zich geen moment, informeerde de meldkamer en reed terug.

De agent trachtte in gesprek met de man te komen om hem zo op andere gedachten te brengen. Na enige tijd werd hij vervangen door onderhandelaars van de politie. Het arrestatieteam wist uiteindelijk de man te overmeesteren. Tijdens de actie werd een deel van het verkeer omgeleid en waren brandweerduikers ingezet in geval de man toch te water zou raken. De 39-jarige man uit Utrecht werd voor onderzoek ingesloten op het bureau.