Postzegels met bloemenzaad


01.05.2007 / 10:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tnt post

Tnt post

http://www.tntpost.nl/

Postzegels met bloemenzaad

TNT Post Persbericht

Unieke postzegel van TNT Post

DEN HAAG, 1 mei 2007 - TNT Post start vandaag met de verkoop van de postzegeluitgifte Bloemetjes Cadeau. Op iedere postzegel is een zadenmix met verschillende soorten bloemzaden aangebracht. De zadenmix is samengesteld uit zaden van anjers, petunia's, vlasleeuwenbekjes, leeuwenbekjes en lobelia's. Het gebruik van bloemzaden op postzegels is een wereldprimeur. Door de bloemenzaadpostzegel op een brief of kaart te plakken stuur je letterlijk een bloemetje naar de ontvanger en wordt post nog meer een cadeautje. Het postzegelvel kent een oplage van 550.000 stuks en is te koop bij de bekende verkooppunten.

Een bijzonder aspect bij deze postzegel is dat gebruik wordt gemaakt van een organisch product. Hierdoor is bloei afhankelijk van een aantal factoren zoals grondsoort, temperatuur, luchtvochtigheid, licht en hoeveelheid water. Wanneer het beschermlaagje van de zaadjes wordt verwijderd, de zaadjes los in de grond worden gestopt en de kiempjes geregeld water krijgen, ontstaat de grootste kans op een mooi bloeiend plantje.

Volgens Ger Jacobs, commercieel directeur van TNT Post, toont deze postzegel aan hoe creatief en innovatief je kunt omspringen met postzegels. 'Als TNT Post hebben we een reputatie hoog te houden op het gebied van innovatieve postzegels. In 2006 hebben we de Going for Gold postzegel uitgebracht met lenticulaire techniek. Een postzegel waarop een bewegende Yvonne van Gennip en Ard Schenk te zien zijn tijdens hun gouden Olympische races. Maar ook met de uitgifte van de pure zilveren postzegel in 2001 hadden we een wereldprimeur. Met Bloemetjes Cadeau hebben we opnieuw een wereldprimeur in handen.'

De postzegels zijn ontworpen door Martin van Vreden. Hij maakte gebruik van fotografisch materiaal. Volgens van Vreden was het ontwerp van de postzegel een bijzondere opdracht. 'Een belangrijk aspect van de opdracht was om de zaadjes deel uit te laten maken van het ontwerp. Ik heb dit opgelost door de plaats van de zaadjes te laten samenvallen met het snijpunt van kruisende teksten van de belettering. Zo trekken de zaadjes meteen de aandacht van de kijker.' Speciaal voor de belettering van Bloemetjes Cadeau ontwierp typograaf Maarten Evenhuis een nieuw lettertype, de 'seeds tilted', vernoemd naar deze bijzondere postzegeluitgave.

Naast het postzegelvel brengt TNT Post ook speciale Prestigeboekjes en Postzegelmapjes uit. Ook verschijnen eerstedagenveloppen.


Noot voor de redactie,