Gemeente Asten



01-05-2007
Wegens aanhoudende droogte:
Algeheel stookverbod

Het stookverbod houdt in dat tot nader order geen stookvergunningen worden afgegeven voor het verbranden van snoeiafval in het buitengebied. Het gevaar voor het ontstaan van natuurbranden is te groot.

De brandweer in de regio Zuidoost-Brabant roept bezoekers van natuurgebieden op rekening te houden met de aanhoudende droogte. Een brand ontstaat snel en kan zich door de droogte ook snel verspreiden. Een sigarettenpeuk roekeloos weggooien in bosachtig gebied bijvoorbeeld kan desastreuze gevolgen hebben. Door de aanhoudenden droogte is de kans op bos- en heidebranden sterk verhoogd. De afgelopen dagen is de brandweer in onze regio regelmatig uitgerukt om deze branden te bestrijden. Gelukkig is de schade tot nu toe beperkt en hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Vanwege de droogte rukt de brandweer bij een melding van bos- en heidebrand in hoge paraatheid uit (dat wil zeggen met 2 tankautospuiten in plaats van 1). De brandweer wil een beroep doen op het gezonde verstand van de burger en roept op vooral in bos- en heidegebieden rekening te houden met de situatie.