Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Spelregels hondenbezitters op 1 mei van kracht

Het heeft lang geduurd, maar als het gaat om honden en vooral hondenpoep is het heel belangrijk de meningen van de bewoners te horen en rekening te houden met de wensen van deze bewoners. Natuurlijk kun je niet aan iedere wens tegemoet komen, maar er zijn nu voor iedereen heldere spelregels en we gaan ook controleren. Dat zegt Gerard Schuiling, voorzitter van de deelgemeente, aan de vooravond van de start van het hondenbeleid in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Wij hebben heel wat bewonersavonden gehouden en eind 2005 een enquête naar alle bewoners gestuurd. Voor een deel van de deelgemeente was alles snel geregeld, maar het Kralingse Bos was een knelpunt, aldus Gerard Schuiling. Daar lag het zwaartepunt van het hondenbeleid en dat hebben we in goed overleg met bewoners en andere belangengroepen goed opgelost.

Hondenpoep is landelijk nog steeds de meest gehoorde klacht waar mensen zich aan storen. Vanaf 1 mei moet het voor iedereen duidelijk zijn. We hebben huis aan huis een folder verspreid, waarin op de plattegrond van de deelgemeente precies staat waar de honden wel of niet los mogen lopen en waar de hondenpoep mag blijven liggen tot de Roteb komt opruimen en waar u de uitwerpselen van uw hond zelf in een zakje moet doen en in een vuilnisbak moet gooien.

Ook de handhaving wordt volgens voorzitter Gerard Schuiling aangepakt. Wij hebben samen met de bewoners de spelregels opgesteld en rekenen bij het naleven daarvan op de medewerking van die bewoners. De politie, de medewerkers van stadstoezicht en de boswachters zullen erop toezien dat hondenbezitters zich aan de spelregels houden. Gerard Schuiling geeft op zaterdag 28 april om 11.00 uur in het Kralingse Bos het startschot voor het hondenbeleid. Van 11.00 tot 14.00 uur is er een leuk programma voor hondenbezitters in het Kralingse Bos.

Heeft u de folder niet ontvangen, of heeft u vragen over de spelregels, dan kunt u bellen met het meldpunt van de deelgemeente. Het nummer is 010 2060 988.