Partij van de Arbeid


1 mei: Dag van de Arbeid

20-04-2007 03:39

Dinsdag 1 mei viert de PvdA de Dag van de Arbeid in Zaanstad en Rotterdam. Naast allerlei festiviteiten georganiseerd door afdelingen in het hele land zal fractievoorzitter Jacques Tichelaar een bezoek brengen aan de Rotterdamse Haven en een de herdenking bijwonen bij het Spiekman monument. Daarna sluit de landelijke PvdA aan bij de viering in Zaanstad, waar de sociaal-democratie dit jaar precies 125 jaar bestaat.

De rechten van de arbeider
Op de Dag van de Arbeid viert de PvdA de rechten van de arbeider te vieren en worden de mensen herdacht die zich voor deze rechten hebben ingezet. In navolging van 2006 worden ook dit jaar op 1 mei spelden uitgereikt aan leden die 60 jaar lid zijn. Dit jaar zijn er zon 140 PvdA-leden die al 60 jaar lid zijn. Kamerleden, wethouders en andere bestuurders zullen rozen en tulpen uitdelen aan oudere PvdA-leden. Daarna sluit de landelijke PvdA aan bij de viering in Zaanstad. In Zaanstad bestaat de sociaal democratie dit jaar precies 125 jaar.

Zaanstad
In de bakermat van de sociaal-democratie viert de landelijke Partij van de Arbeid op 1 mei, samen met de afdeling Zaanstad, de Dag van de Arbeid. In 1882 werd in de Zaanstreek de Sociaal Democratische Bond opgericht. Nu, 125 jaar later, spreken PvdA-prominenten over de solidariteit nu en morgen. Ook wordt de Arie Lemsprijs uitgereikt, die eenmaal per twee jaar wordt toegekend aan een persoon of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Zaanse samenleving.

Meer informatie over de Dag van de Arbeid en aanmeldingen