Gemeente Breda

Breda opent 1 mei Loket Duurzaam Bouwen

Op 1 mei 2007 opent de gemeente Breda het loket Duurzaam Bouwen voor particuliere (ver)bouwers. Het loket beantwoord vragen over bouwoplossingen die de kwaliteit van wonen verbeteren en tegelijkertijd het milieu minder belasten. Het loket is een pilot van de gemeente, die loopt tot 1 november 2007. Als blijkt dat Bredanaars inderdaad behoefte hebben aan informatie over duurzaam bouwen, dan blijft het loket bestaan.

Beter wonen en het milieu sparen
Het Loket Duurzaam Bouwen is bedoeld voor zowel particuliere (ver)bouwers als bouwbedrijven, installatiebedrijven, klusbedrijven en architecten. U kunt bij het loket terecht voor energie- en waterbesparingtips, het toepassen van duurzame energiebronnen zoals zonnecellen, isoleren en ventilatie, maar ook voor informatie over milieubewust materiaalgebruik. Als u een vraag stelt aan het Loket Duurzaam Bouwen, dan ontvangt u binnen een week antwoord. Bij complexe vragen kan het zijn dat u wordt uitnodigt voor een persoonlijk gesprek.

Waarom Duurzaam Bouwen
Zowel grote als kleine bouwprojecten kunnen bijdragen om de milieubelasting te verminderen. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijk materiaal toe te passen en maatregelen te nemen die het energieverbruik beperken. Voor gezond wonen is aan de ene kant een goed ventilatiesysteem nodig, maar de woning moet aan de andere kant ook goed geïsoleerd zijn. Er bestaan installaties die uw woning kunnen verwarmen en koelen zonder dat deze energie verslinden. Het Loket Duurzaam Bouwen kent deze installaties en geeft u oplossingsmogelijkheden, informatie en tips om een behaaglijke woning te realiseren met minimale belasting voor het milieu.

Contactinformatie
Meer informatie over duurzaam bouwen en andere milieu gerelateerde onderwerpen vindt u op www.breda.nl/milieu. Het Loket Duurzaam Bouwen is bereikbaar via email: loketduurzaambouwen@breda.nl of op het telefoonnummer: 076-5293810. Het loket is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur.

Breda, 20 april 2007