Gemeente Tilburg

19-4-2007
Schoon vrachtvervoer Tilburg; bijeenkomst Introductie Milieuzone
01.07.07
Gemeente Tilburg nodigt ondernemers op 1 mei uit

De gemeente Tilburg nodigt alle ondernemers en vrachtwagenbezitters uit voor een bijeenkomst over de introductie van de milieuzone in Tilburg op dinsdag 1 mei. Dit doet de gemeente om direct betrokkenen goed te informeren over de milieuzone die vanaf 1 juli in Tilburg wordt ingevoerd. De bijeenkomst vindt plaats van 18.00 - 20.00 uur in De Postelse Hoeve, Dr. Deelenlaan 10 in Tilburg.

Milieuzones
Met de uitvoering van het programma Schoon vrachtvervoer zorgt Tilburg ervoor dat vrachtwagens zo schoon en snel mogelijk de stad in kunnen en er weer uit. In deze nota is de introductie van de milieuzone voor vrachtverkeer per 1 juli 2007 de meest concrete maatregel. In milieuzones gelden toegangsbeperkingen voor oudere, vervuilende vrachtauto's. De milieuzone in Tilburg geldt voor het hele gebied binnen de ringbanen. Ook de gemeenten Breda, Eindhoven en 's Hertogenbosch voeren per 1 juli een milieuzone in voor de binnenstad.

Bijeenkomst voor ondernemers
De invoering van de milieuzone in Tilburg komt waarschijnlijk niet volledig uit de hemel vallen. De gemeente vindt het echter belangrijk om direct betrokkenen goed te informeren over de gang van zaken en te voorzien van alle informatie over de milieuzone die vanaf 1 juli in Tilburg wordt ingevoerd. Aan bod komt bijvoorbeeld informatie over roetfilters, subsidieregelingen, ontheffingen en handhaving van het beleid. Tijdens de bijeenkomst zijn onder andere wethouder Marieke Moorman (Milieu), wethouder Els Aarts (Verkeer en vervoer) en wethouder Hans Jansen (Economie) aanwezig om de plannen van de gemeente toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor bijeenkomst
De gemeente heeft alle ondernemers binnen de ringbanen en de marktkooplieden een uitnodiging gestuurd. Andere ondernemers en vrachtwagenbezitters zijn ook welkom en kunnen zich aanmelden via email voor de bijeenkomst (mariette.koekoek@tilburg.nl). Vragen, opmerkingen of problemen mogen al in de aanmeldingsmail voorgelegd worden. Al deze reacties worden geïnventariseerd en zo veel mogelijk besproken tijdens de bijeenkomst.

Meer informatie
Voor meer informatie over milieuzones kan men kijken op www.milieuzones.nl. Op de site van de gemeente www.tilburg.nl staat onder Milieu ook informatie over de milieuzone in Tilburg. Verder is het Digitale Ondernemersloket gevuld met vragen en antwoorden over de Milieuzone. Het ondernemersloket is ook bereikbaar via www.tilburg.nl.