Gemeente Den Haag

PERSBERICHT

in samenwerking met de Koninklijke Marine

Den Haag, 8 maart 2007

'MARINE EN MICHIEL' IN STADHUIS DEN HAAG

Altijd al meer willen weten over Michiel Adriaenszoon de Ruyter, Nederlands bekendste zeeheld, en de wereld waarin hij leefde? Kom dan in de maand mei naar het Atrium van het Stadhuis van Den Haag en bezoek de tentoonstelling 'Marine en Michiel'.

2007 'De Ruyterjaar'
Ter gelegenheid van het 400ste geboortejaar van de Ruyter wordt in 2007 een landelijk 'De Ruyterjaar' gevierd, met talrijke festiviteiten, nieuwe boeken en exposities. In samenwerking met de Koninklijke Marine en de Audiovisuele Dienst Defensie realiseert het Instituut voor Militaire Historie ( NIHM) in het kader van deze vieringen in het Atrium van het Haags Stadhuis de tentoonstelling 'Marine en Michiel'.

In mei en juli
Vanaf 1 mei tot en met 31 mei aanstaande is deze tentoonstelling tijdens de openingstijden van het stadhuis te bekijken. Daarna zal 'Marine en Michiel' in juli te zien zijn tijdens de Internationale vlootschouw te Vlissingen en op de Nationale Vlootdagen in Den Helder.

In relatie tot De Ruyter
Een zestal informatie-eilanden geeft meer inzicht in de relatie tussen Michiel de Ruyter en de Staten Generaal en tussen De Ruyter en de Koninklijke Marine in de loop der eeuwen. Ook wordt stilgestaan bij de samenwerking tussen De Ruyter en Johan de Witt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de band van de Koninklijke Marine met Den Haag en Scheveningen.

Gerangschikt rond thema`s
De informatie is gerangschikt rond de thema`s: de Gouden Eeuw; leven en werk van De Ruyter; zeeslagen waarbij De Ruyter was betrokken; De Ruyter en de mariniers; herinneringen aan de Ruyter en De Ruyter en de hedendaagse marine.

Locatie
Atrium van het Haagse Stadhuis, Spui 70, Den Haag
Van 1 mei tot en met 31 mei
maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur
donderdagavond tot 21.30 uur
zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur

Meer informatie :
Anita van Dissel en Adri van Vliet, Nederlands Instituut Militaire Historie, telefoon 070 - 316 2859, of 070 - 316 2857.

Thijs van Leeuwen, gemeente Den Haag, telefoon 070 - 3536087, 06 - 55740061

---- --