Politie Haaglanden

Persberichten 29 april

Haaglanden, 29-04-2007

Zonder rijbewijs en een volle achterbank

Den Haag - De politie hield op zaterdag 28 april om 16.30 uur op de Beresteinlaan een 37-jarige Hagenaar aan voor het rijden zonder rijbewijs. Een politieagent zag de man rijden in zijn auto met zeven personen op de achterbank. Bij de controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor beide overtredingen kreeg de man een boete.

Hennepkwekerij opgerold

Den Haag - De politie ontmantelde op vrijdag 27 april om 22.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Soestdijksekade. In totaal werden 15 kilo gedroogde henneptoppen en diverse apparatuur voor vernietiging in beslaggenomen. Agenten hielden een 18-jarige Hagenaar aan als verdachte van de hennepkwekerij.

Motorrijder gewond

Den Haag - Een 38-jarige Haagse motorrijder raakte op vrijdag 27 april rond 18.00 uur op de Van Alkemadelaan gewond bij een aanrijding met een auto. De motorrijder reed op de Van Alkemadelaan in de richting van de Stevinstraat. Een 64-jarige Hagenaar stond op dezelfde rijbaan in een parkeervak. De man wilde met z'n auto keren, maar zag hierbij de motorrijder over het hoofd. Beide bestuurders konden een aanrijding niet voorkomen. De ambulance vervoerde de motorrijder met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Drugsdealer opgepakt

Den Haag - Agenten hielden op vrijdag 27 april om 21.45 uur in de Herman Costerstraat een 24-jarige man uit Zoetermeer aan. De man had ongeveer 12 gram aan drugs op zak, waaronder heroïne en cocaïne, die hij kennelijk probeerde te verhandelen. De politie nam de man voor verder onderzoek mee naar het politiebureau.

Politie sluit bijrijder in

Leidschendam - De politie controleerde vrijdagavond 27 april rond 22.45 uur een 22-jarige automobilist uit Leidschendam op de Mgr. van Steelaan. Met hem was alles in orde. De agenten besloten zijn 45-jarige bijrijder uit Den Haag ook te controleren. Deze stond gesignaleerd voor een boete van 350 euro. Hij kon niet betalen en koos voor de vervangende straf: 7 dagen hechtenis. De politie sloot hem in.

Jeugd vernielt ruiten van school

Leidschendam - Vijf jongens van 14-16 jaar uit Leidschendam vernielden zaterdag 28 april rond 19.00 uur een drietal ruiten van een school aan de Dobbelaan. Getuigen zagen de vernieling en belden de politie. De agenten konden drie jongens in de buurt van het Fluitpolderplein aanhouden. De andere twee gingen er op een fiets vandoor, maar fietsten ter hoogte van de Frisolaan ook in de armen van de politie. Alle vijf ontkenden de vernielingen, maar zijn ingesloten voor nader verhoor.

Handel in drugs

Leidschendam - Politieagenten zagen vrijdagavond 27 april rond 20.30 uur drie mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar uit Voorburg en Den Haag rondhangen bij een voertuig in de buurt van het Damplein Een van de jongens nuttigde een blikje bier. Tijdens de controle roken de agenten wiet. Hierop gaf één van de jongens toe dat hij een blow gerookt had en liet de agenten een zakje wiet zien. In het voertuig trof de politie cocaïne aan en nam de drie jongens mee naar het politiebureau voor verhoor. Het voertuig namen de agenten in beslag. De recherche onderzoekt de zaak.

Baldadige jeugd sloopt borden

Wassenaar - Een getuige zag vrijdagavond 27 april rond 22.40 uur zes jongens van 14 en 15 jaar 'Te Koop' borden uit een tuin halen aan de Rijksstraatweg. Vervolgens sloopten zij de borden en gooiden ze weg. De agenten kon de groep in de omgeving traceren en sprak ze aan. Drie van het vijftal bekende de vernieling. Van deze drie kwamen er twee uit Engeland. Zij betaalden gelijk de boete van 75 euro. De derde verdachte kwam uit Oegstgeest. Hij krijgt de bekeuring thuis gestuurd. De overige drie van het zestal kwamen uit Wassenaar en hadden niets met de vernieling te maken.

Groep mishandelt meisje

Wassenaar - Een groep jeugd bestaande uit zes jongens en meisjes tussen de 12 en 16 jaar uit Wassenaar mishandelden vrijdagavond 27 april rond 18.15 uur een 16-jarig meisje uit Wassenaar. Het slachtoffer fietste over de Langstraat langs de groep. Zij hoorde dat iemand een opmerking naar haar maakte en besloot hierop iets terug te roepen. Hierdoor ontstond een vechtpartij tussen de 16-jarige en het groepje. Het slachtoffer kon meerdere klappen incasseren. Toen de politie op de locatie kwam, was het groepje gevlogen. Een getuige had één van de jongens herkend en gaf de agenten zijn adres. Het bleek dat deze verdachte de mishandeling met zijn mobiel gefilmd had. Eenmaal in de woning bekeken de agenten de beelden en hielden de jongen aan. Naar aanleiding van deze beelden en een buurtonderzoek konden de agenten nog drie jongens aanhouden. Twee meisjes meldden zich de dag erop zelf bij de politie en bekenden dat zij het slachtoffer hadden geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Twee gewonden bij steekpartij

Rijswijk - De politie kreeg op vrijdag 27 april om 22.00 uur een melding van een steekpartij aan de Admiraal Helfrichsingel. Daar aangekomen zagen agenten dat een 42-jarige Rijswijkse in haar hand was gestoken. De dader, een 23-jarige Hagenaar, was inmiddels vertrokken. De vrouw bekende dat zij de man had gestoken. Door middel van een signalement troffen de agenten de Hagenaar aan in het ziekenhuis. Na een behandeling aan de verwondingen werden beide slachtoffers aangehouden als verdachte. De aanleiding van de steekpartij is nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden voor wapenbezit

Naaldwijk - Een 19-jarige man uit Naaldwijk werd op vrijdag 27 april om 21.15 uur aangehouden voor het bezit van een wapen. Tijdens een bike-surveillance zag een agent een scooter slingerend op zich afkomen. Toen de bestuurder van de scooter de agent zag, probeerde hij te vluchten. De agent was de scooterrijder te slim af en kon de bestuurder aanhouden. De bestuurder had een wapenstok onder zijn buddyseat verstopt en ook was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De agent nam de wapenstok in beslag.

Aangehouden voor belediging

Naaldwijk - Een 28-jarige man uit Ter Heijde werd zondag 29 april om 00.15 uur aangehouden in de Molenstraat. Agenten werden naar deze locatie gestuurd voor een vechtpartij. Aangekomen verklaarden diverse getuigen dat de man met iedereen aan het vechten en tegen straatmeubilair schopte. Toen de agenten de man op zijn gedrag aanspraken, werden zij meerdere malen uitgescholden. De agenten hielden de man aan voor belediging.

Marktkramen in de sloot

Delft - De politie arresteerde zaterdag 28 april rond 03.30 uur drie mannen van 16 tot en met 33 jaar op de Voldersgracht. De drie gooiden meerdere marktkramen in de grachten. De agenten namen de drie mee naar het politiebureau en gaven hen een proces-verbaal.

13-jarige vernielt ruit van school

Delft - Een 13-jarige jongen uit Delft vernielde zaterdag 28 april rond 17.00 uur een ruit van een school aan de Jacoba van Beierenlaan. Helaas voor hem had een getuige hem gezien. Een agent was snel ter plaatse en zag de verdachte wegfietsen. De politie zag dat de 13-jarige een ruit van 1.40 x 1.35 had vernield. Het bleek dat hij per ongeluk zijn voetbal door de ruit had geschopt. Zij ouders vergoeden de schade.

Drugsdealer achter slot en grendel

Delft - Agenten op de fiets kregen zaterdag 28 april rond 20.00 uur de tip dat een 21-jarige man uit Delft drugs aanbood op straat ter hoogte van een koffieshop in de Kromstraat. De politie controleerde de 21-jarige aan de hand van het opgegeven signalement, op grond van de opiumwet. Toen hij tegen de muur moest gaan staan, nam hij de benen. Na een achtervolging werd hij op de Burgwal aangehouden. Tijdens zijn fouillering troffen de agenten hennep, bolletjes en een ponypack cocaïne aan. De verdachte moest alles inleveren en werd ingesloten.

Getuigenoproep: gewelddadige straatroof Zoetermeer - Twee vrouwen van 19 en 21 jaar uit Den Haag en Zoeterwoude kregen in de zondagochtend 29 april rond 04.45 uur de schrik van hun leven. Zij zaten op Centrum West in een bushokje op buslijn 5 te wachten toen drie onbekende jongens zich bij hen voegden. Een van de jongens sloeg de mobiel uit de handen van de 19-jarige en rende hiermee weg. De andere twee jongens bedreigden de vrouwen met een knuppel. Beiden moesten hun tas afgeven en toen zij daarna weg wilden lopen, konden zij meerdere klappen met een knuppel incasseren. Hierdoor liepen zij flinke bulten op hun lichaam op. De twee jongens renden weg in de richting van de Mediamarkt. Deze twee jongens waren tussen de 17-18 jaar, waarvan één donker getinte jongen met grijze sneakers en een petje. De andere een Aziatisch/Chineesachtig type met zwart haar tot op zijn schouders en grote oren. Was u getuige van deze beroving? Of heeft u andere informatie de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Zoetermeer via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Jeugd vernielt kettingen

Zoetermeer - Vijf Zoetermeerse jongens vernielden vrijdagavond 27 april rond 18.00 uur diverse kettingen welke aan het Bagijnenwaard voor parkeerplaatsen hingen. De politie kon dankzij goed opgegeven signalement die een getuige had gegeven de vijf jongens in de leeftijd van 14 en 15 in de omgeving aanhouden. Twee van hen bleken de kettingen vernield te hebben. Zij moeten zich voor de rechter verantwoorden. De andere drie kregen een proces-verbaal. Zij pleegden geen vernielingen maar zijn wel medeplichtig door met de kettingen rond te gaan lopen zwaaien.

Bandensteker betrapt

Zoetermeer - De politie hield op vrijdag 27 april om 23.00 uur op de Lijnbaan een 16-jarige Zoetermeerder aan voor vernieling. De politie kreeg een melding binnen dat een 49-jarige Zoetermeerder achter een aantal jongens aanzat, die zojuist van meerdere voertuigen banden hadden lek gestoken. De man kreeg één van de jongens te pakken en droeg deze over aan de politie. Bij fouillering werd een zakmes bij de jongen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.