Politie Gelderland-Midden

Getuigen van berovingen gezocht

Publicatiedatum: 29-4-2007 13:29:34

Arnhem - De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over twee berovingen die vrijdagavond plaatsvonden in Arnhem. Een 33-jarige Arnhemmer werd tussen 22.00 uur en 22.30 uur beroofd op de Hollandweg. Hij fietste over de genoemde weg en kwam uit de richting van de Rotterdamsingel. Ter hoogte van het BP-benzinestation werd hij aangesproken door een onbekende man. De Arnhemmer stopte en de man kwam bij hem staan. Vervolgens zou de onbekende man de fietser hebben bedreigd. Hij wilde geld hebben en ging er uiteindelijk met geld vandoor. Hij vertrok lopend over de Hollandweg, gaande in de richting van de Rotterdamsingel. Van deze persoon is een signalement bekend. Het gaat om een man van ongeveer 30 jaar, licht getinte huidskleur, tenger postuur en ongeveer 1.85/1.90 meter lang. Die avond had hij kort geschoren donker haar, droeg hij een donker ringbaardje en had hij een puntige piercing door de onderlip.

Vrijdagavond fietste een 37-jarige Arnhemse tussen 22.55 uur en 23.00 uur over de Rosendaalseweg, komende vanaf het centrum. Plotseling voelde zij dat iemand haar handtas uit haar fietstas trok. Dit gebeurde ter hoogte van het Shell-bezinestation. Vervolgens passeerde de fietsende achtervolger haar. De vrouw reed achter de man aan. De man fietste het park Angerenstein in, waar de vrouw haar achtervolging staakte. Van de man op de fiets is ook een signalement bekend. De man is ongeveer 1.70 meter lang en is slank. Hij droeg die avond een lichtblauw gekleurde, mogelijke oude spijkerbroek. Tevens had hij een licht gekleurd sportvest met capuchon aan.

Mogelijk zijn er mensen die meer weten over deze berovingen en/of aanslaan op de signalementen. Hen wordt gevraagd contact met de politie te zoeken via telefoonnummer 0900-8844.

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaken zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

07-066525/07-066545

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---