Gemeente Leeuwarden

Embargo tot 28 april 2007 - 20.00 uur!

Uitreiking koninklijke onderscheiding aan mevrouw Haagsma-Miedema

Tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de Baptisten Vrouwenvereniging uit Leeuwarden op 28 april wordt mevrouw Wiebregje Haagsma-Miedema (14/09/1926) uit Leeuwarden koninklijk onderscheiden. Zij wordt lid in de orde van Oranje - Nassau.

Mevrouw Haagsma-Miedema wordt onderscheiden voor haar jarenlange verdiensten voor de Baptistenkerk en haar medegelovigen. Zo is zij al vanaf 1963 tot de dag van vandaag secretaresse van de Baptisten Seniorengroep waarvoor zij op maandelijkse basis een gastspreker regelt. Naast deze werkzaamheden was zij van 1974 tot 1980 vice-presidente van het landelijk bestuur van de Nederlandse Baptisten Vrouwen Beweging (NBVB).

Voor de NBVB vervulde zij voor het Gewest Friesland van 1987 tot 1992 ook een bestuursfunctie. Mede dankzij haar zijn de banden tussen het regionale bestuur van Fryslân en alle andere afdelingen behoorlijk verstevigd. Voor de Baptisten Vrouwencontactgroep Leeuwarden heeft zij naast diverse bestuursfuncties ook zitting genomen in de Jubileumcommissie van het honderdjarig bestaan van de Baptisten Vrouwenvereniging.

Volgens vriendinnen en collega-bestuurders is mevrouw Haagsma-Miedema een warme, vriendelijke persoonlijkheid. Dit in combinatie met een behoorlijke dosis humor, zelfinitiatief en doorzettingsvermogen maakt haar tot een zeer geliefd persoon binnen en buiten de Baptistengemeente.


---

De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding.

Locatie: Parkkerk, Jan van Scorelstraat 7, Leeuwarden.

Het programma begint om 19.30 uur, de uitreiking vindt plaats door loco-burgemeester Gerrit Krol

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.