Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 20 april 2007

Mei 2007: 10 jaar Maeslantkering!
Gratis instaprondleidingen en speciale boottochten langs de Maeslantkering

Hoek van Holland - Op donderdag 10 mei bestaat de Maeslantkering 10 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zijn er in de meivakantie gratis instaprondleidingen voor zowel volwassenen als kinderen. Ook wordt er op zaterdag 12 mei vanuit het Keringhuis, Publiekscentrum Water, rondleidingen georganiseerd met boottochten langs de Maeslantkering. Tijdens een boottochtrondleiding krijgt een bezoeker uitleg over de Maeslantkering en over waterbeheer in Zuid-Holland, vervolgens kunnen bezoekers met een boot kijken wat Rijkswaterstaat doet op het water en tussen de armen van de Maeslantkering doorvaren. De tijden waarop de rondleiding begint is om 11.00 uur en om 13.30 uur.

De duur van een boottochtrondleiding is ongeveer twee uur en de kosten hiervoor bedragen ¤ 5,- per persoon. De deeelname is beperkt, dus aan bezoekers wordt verzocht om zich van tevoren aan te melden (telefonisch of per e-mail). De boten die op 12 mei zullen varen zijn de Maeslant (een inspectievaartuig) en de Corvus (een meetvaartuig dat bodemonderzoek doet). Tijdens de rondvaart kunnen bezoekers op een unieke manier kennismaken met de imposante Maeslantkering en met de Nieuwe Waterweg, een van de drukste vaarroutes van Europa. De tijden van de rondleidingen en de vaartocht blijft onder voorbehoud, aangezien de schepen altijd opgeroepen kunnen worden bij calamiteiten of i.v.m. onderhoud niet kunnen varen. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom tijdens de rondleiding en de vaartocht. Wel moet er bij ieder kind onder de 12 jaar een volwassene als begeleiding bij aanwezig zijn. Meedoen aan de vaartocht is op eigen risico (er zijn voor kinderen zwemvesten beschikbaar) en de minimumleeftijd voor deelname is 4 jaar. Aanmelden kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (keringhuis@podium.nl). Meld u op tijd aan, want vol is vol.

Gratis instaprondleidingen in de meivakantie!
In de meivakantie (van 28 april t/m 13 mei) zijn alle instaprondleidingen gratis vanwege het 10-jarig bestaan van de Maeslantkering. Normaal kosten deze rondleidingen ¤ 3,50 euro per persoon. Een instaprondleiiding gaat over de Maeslantkering en over waterbeheer in Zuid-Holland. Aan het einde van de rondleiding brengt u een bezoek aan het buitenterrein van de indrukwekkende Maeslantkering. In de meivakantie zijn deze gratis instaprondleidingen op 28, 29, 30 april en op 1, 3, 4, 5, 6, 10, 12, en 13 mei. De tijden kunt u vinden op onze website (www.keringhuis.nl) en u kunt de tijden ook telefonisch opvragen. Buiten de meivakantie om zijn er ook instaprondleidingen, deze zijn in de regel iedere zaterdag en zondag, meestal om 11.30, 13.30 en 15.00 uur. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Tijdstippen en data van de instaprondleidingen zijn altijd onder voorbehoud.

het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis (aan rondleidingen zijn wel kosten verbonden) en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (keringhuis@podium.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit restaurant is tot 1 maart alleen in de weekenden geopend, na 1 maart heeft het restaurant dezelfde openingstijden als het Keringhuis. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: keringhuis@podium.nl
internet: www.keringhuis.nl