Project Gemeente Westland

's-Gravenzande
Provinciale brandweerwedstrijden in 's-Gravenzande Publicatiedatum: 18-04-2007

Op zaterdag 28 april 2007 organiseert de post s-Gravenzande van brandweer Westland, in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, provinciale wedstrijden in de klasse 112 en TAS-HD (tankautospuit hoge druk). Tijdens de wedstrijden moeten de ploegen een realistische opdracht uitvoeren binnen de gestelde tijd. Een deskundige jury beoordeelt de ploegen op de uitvoering ervan.

Op die dag zullen 22 ploegen uit Zuid-Holland deelnemen aan deze wedstrijden, waaronder de posten Monster en Wateringen van de brandweer Westland. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken op de twee wedstrijdbanen. Zij kunnen zich melden bij Technische Installatiebedrijf Schwagermann aan de Edisonstraat 18 in s-Gravenzande; vanaf die plek wordt men doorverwezen naar de banen.

Koninginnedag
Ook op Koninginnedag is de brandweer van de post s-Gravenzande actief met wedstrijden, maar dan voor de groepen 8 van de basisscholen. Deze wedstrijden zijn inmiddels een begrip in s-Gravenzande geworden, want de brandweer organiseert al vele jaren deze wedstrijden. s Morgens zal de strijd tussen de scholen losbarsten op het parkeerterrein aan de Pompe van Meerdervoortstraat.

Meer wedstrijden
Naast het organiseren van wedstrijden is de ploeg van s-Gravenzande zelf ook actief in wedstrijden. Op 2 juni zal de 112ploeg onder leiding van Frenk van Wetering de gewestelijke wedstrijden spelen in Graafstroom en op 23 juni zal de hoofdklasse ploeg onder leiding van Marcel van Vugt en Robert van den Ende deelnemen aan wedstrijden in Bergschenhoek.